4 dingen die je herkent als je gek bent op de nordic stijl

De nordic woonstijl, dat is het beste uit Scandinavië in je interieur. Denk aan strakke lijnen en minimalistisch design, maar ook aan puurheid en zachte tinten. Heb jij het Hoge Noorden al in huis gehaald? Dan herken je jezelf sowieso in deze dingen. (In samenwerking met Meubelen Verberckmoes)

1. Jij gaat voor eenvoud, altijd en overal

Het woord ‘bombastisch’ is jou onbekend. Sterker nog: jij gaat enkel voor eenvoud en rustgevende tinten. Jouw interieur is een solide basis van tijdloze stukken aangevuld met zorgvuldig uitgekozen accessoires. Zo kan je niet zonder je collectie pastelkleurig aardewerk en geef jij je sfeervolle kamerplanten het liefst water met een designgieter. Strak is voor jou the way to go – al mag het niet klinisch worden. Om gezelligheid in huis te halen, kies jij voor zachte texturen, comfortabele kussens en stijlvolle plaids.

2. Je gaat voor een hoek af – letterlijk

Nobody puts Baby in a corner, een quote die wel uitgevonden lijkt voor de nordic woonstijl. Waar je bij de industriële look vooral scherpe lijnen en strakke hoeken terugvindt, gaat een echte Scandi lover resoluut voor rond. Je doet niets liever dan experimenteren met dynamische vormen en slaagt er elke keer opnieuw in om je open kasten en koffietafel zo in te richten dat ze allesbehalve rommelig ogen. Wat een talent!

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Dankzij z’n tijdloos karakter is een nordic interieur er eentje dat jarenlang meegaat. Investeren in kwalitatieve materialen is voor jou dan ook een logische keuze. Zo geef je met liefde iets meer uit aan maatwerk of ambachtelijk aardewerk en gaat je hart spontaan sneller kloppen van een designstuk waarvan je wéét dat je er jaren plezier van zal hebben. Naast het esthetische heb je ook aandacht voor het functionele, waardoor je zo goed als nooit een miskoop doet.

4. Je favoriete kleurenpalet bestaat uit zachte tinten

Je houdt van de tegenstelling tussen strak en gezellig, maar mijdt contrasten wanneer het op kleur aankomt. Jouw nordic interieur bestaat uit een witte basis met zachte pastelaccenten. Felle kleuren zal je niet snel in huis halen, maar dat betekent niet dat je niet durft te experimenten. Zo bracht je bijvoorbeeld al abstracte kleuraccenten aan op de muren om je ruimte een speelse toets te geven.

Zin om de nordic woonstijl in huis te halen?

Wil jij die onfeilbare Scandinavische stijl in je interieur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wandel in de toonzaal van Meubelen Verberckmoes door de nordic inspiratiebox en laat je inspireren! Je kan deze én vijf andere stijlboxen ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen’.

Shoppen in de nordic stijl

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test

Toch nog niet helemaal overtuigd of een nordic interieur wel bij je past? Doe hier de test en ontdek welke woonstijl jou op het lijf geschreven is.

Win, win, win!

Wil je jouw woning ook een frisse start geven? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een inspiratiebox van Meubelen Verberckmoes t.w.v. 7500 euro of één van de vijf cadeaubonnen van € 500. Veel succes!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes
nog meer: De woonstijl die bij je past