Eerste hulp bij verschillende woonstijlen

Het is zover: je gaat samenwonen met je partner! Maar wat als jouw interieurideeën niet overeenkomen met die van hem? Wat als jij het graag stoer en industrieel hebt, maar hij smelt voor de luxe van een klassiek interieur? Met ons stappenplan breng je die clash der stijlen tot een goed einde! (promotie)

Stap 1: maak een moodboard

Haal enkele interieurtijdschriften (vtwonen!) in huis en ga met schaar, lijm en een groot stuk karton aan de slag om je eigen moodboard te creëren. Kies zowel meubelen en accessoires als kleuren en materialen die het beste aansluiten bij jouw woonstijl. Niet zo’n knutselaar? Deel afbeeldingen van jouw droominterieur via Dropbox of pin erop los op Pinterest. Handig is dat je bij die laatste ook borden kan delen of een groepsbord kan aanmaken – zo zie je direct welke ideeën van je partner jou (niet) aanspreken.

Tip: doe onze woonstijlentest en ontdek welke stijl bij jou past!

Stap 2: zoek de gelijkenissen

Ga rond de tafel zitten en zoek naar gemeenschappelijke elementen. Komt groen vaak terug in jullie moodboards? Ideaal! Gebruik de kleur als basis- of accentkleur in jullie gemeenschappelijke interieur. Allebei fan van hout? Perfect! Dan hebben jullie het geschikte materiaal voor de vloeren gevonden. Maak ook een lijstje van wat jullie absoluut niét willen en hou rekening met elkaars wensen.

Stap 3: sluit compromissen

Voor grote beslissingen als vloeren, behangpapier of een nieuwe zetel is het belangrijk om een middenweg te vinden, maar voor kleinere items kan je gerust compromissen sluiten. Als jij voor die strakke vloerlamp kiest, mag hij gerust zijn vintage vliegtuigjesverzameling uitstallen.

Stap 4: doe live inspiratie op

Vind je het toch wat moeilijk om op basis van foto’s knopen door te hakken? Doe dan eens live inspiratie op! Bij Meubelen Verberckmoes, een van de meest veelzijdige meubelzaken van Vlaanderen, vind je niet alleen tonnen decoratie-items, maar ook inspiratieboxen die volgens een bepaalde stijl zijn ingericht (je zag ze misschien al in ‘Een frisse start met vtwonen‘?). De vernieuwde showroom staat volledig in het teken van inspiratie en beleving, van de Scandinavische stijl tot een interieur met vintage touch.

Het noorden kwijt?

Toch nog niet overtuigd van wat het precies moet worden? Persoonlijk stijladvies is dan misschien wel dé oplossing. Bij Meubelen Verberckmoes maak je een afspraak met een van de stylisten en ga je naar huis met interieurtips en kleuradvies, of met een volledig uitgewerkt interieurplan. Handig, toch?

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes

nog meer: De woonstijl die bij je past