Back to basic: zo creëer je een tijdloos interieur

Niet weg van landelijke sferen, geen voorliefde voor stoere materialen en al helemaal geen fan van tierlantijntjes? Dan is de basic woonstijl misschien wel iets voor jou. Omdat het niet altijd te gek moet zijn, ga jij voor het ultieme basisinterieur waar je met enkele goedgeplaatste stukken en accessoires jarenlang op kan verder bouwen. (In samenwerking met Meubelen Verberckmoes)

1. Ga voor sfeervolle eenvoud

Hoe eenvoudig je interieur ook mag zijn, vergeet niet om het ook gezellig te maken. Hoewel veel basisinterieurs wit als hoofdkleur hebben, kies je best voor een iets warmere tint om het geheel wat sfeervoller maken. Vul die eenvoudige hoofdtint met een heel natuurlijk kleurenpalet en kies voor zwarte accenten. Zo krijg je die typische zwart-wit stijl die naast simpel ook uitnodigend aanvoelt.

2. … en spice it up!

Nu je de juiste basis hebt gelegd, is het tijd om die op te fleuren. Een absolute must zijn warme cognackleuren die zachtheid en vriendelijkheid uitstralen. Combineer met accenten in katoen, wol of rotan om een mooie harmonie van texturen te creëeren. Ben jij een durver? Een basic woonstijl is het ideale canvas om eens te experimenteren met een grafische print – op je kussen, in een kader en zelfs op de muur.

3. No-nonsense

De basic woonstijl staat voor eenvoud, puurheid en vooral niet te moeilijk doen. Je neemt eigenlijk verschillende elementen van andere woonstijlen en speelt die simpelweg niet te extreem uit. Zo combineer je karaktervolle designstukken met natuurlijke materialen als hout en aardewerk die je misschien ook in een landelijk interieur terugvindt. Het geheel blijft zo luchtig, tijdloos en ontzettend veelzijdig.

4. Saai? Echt niet!

Het mooiste aan een basic interieur is misschien wel dat je het met minimale aanpassingen al helemaal kan omgooien. Een blank canvas is – logischerwijs – makkelijk aan te kleden. Kies bijvoorbeeld eens voor kleine accessoires met een stoere toets om de industriële richting op te gaan. Gaat dat na een paar maanden vervelen? Trek de tweedehandswinkel in voor een vintage accent. Zo kan je je persoonlijkheid en humeur – hoe jij je die dag ook voelt! – makkelijk integreren in je interieur, waardoor basic misschien wel de meest persoonlijke woonstijl van ze allemaal is.

Zin om de basic woonstijl in huis te halen?

Spreekt het tijdloze en veelzijdige karakter van een basic interieur je wel aan, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wandel in de toonzaal van Meubelen Verberckmoes door de basic inspiratiebox en laat je inspireren! Je kan deze én vijf andere stijlboxen ook zien in ons tv-programma ‘Een frisse start met vtwonen’.

Shoppen in de basic stijl

Alles verkrijgbaar bij Meubelen Verberckmoes.

Doe de test

Toch nog niet helemaal overtuigd of een basic interieur wel bij je past? Doe hier de test en ontdek welke woonstijl jou op het lijf geschreven is.

Win, win, win!

Wil je jouw woning ook een frisse start geven? Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een inspiratiebox van Meubelen Verberckmoes t.w.v. 7500 euro of één van de vijf cadeaubonnen van € 500. Veel succes!

Bron: in samenwerking met Meubelen Verberckmoes

nog meer: De woonstijl die bij je past