Tips om langer van je meubels in huis te genieten

Niemand wordt blij van meubels die na een paar jaar van ellende uit elkaar vallen. Maar aan de andere kant wordt ook niet iedereen blij van bakken met geld uitgeven aan dure designmeubels. Gelukkig zijn er genoeg manieren om langer van je meubels te genieten. We hebben ze op een rijtje gezet waardoor het helemaal easy peasy wordt. Lees je mee?

woonkamer licht | langer met meubels doen

Shop tijdloos

Een manier om langer van je meubels te genieten is door op zoek te gaan naar tijdloze designs. Dit zijn vaak meubels met een minimalistisch en simplistisch karakter, waardoor je er minder snel op uitgekeken raakt. Hierdoor is de kans groot dat die ene kast generatie op generatie mee gaat!

LEES OOK
Genieten van een tijdloos en duurzaam interieur

Denk eraan: goedkoop is vaak duurkoop

Het is zeker niet altijd het geval, maar voor sommige meubels kun je echt beter voor een duurdere (en dus vaak ook kwalitatief betere) variant kiezen. Neem bijvoorbeeld een kledingkast of een bank. Dit zijn items die je dagelijks gebruikt: een kast doe je dagelijks open en op de bank wordt waarschijnlijk wel dagelijks gezeten. Dit zorgt ervoor dat dit soort meubels dus stevig moeten zijn en tegen een stootje kunnen. Doe een beetje onderzoek en zorg dat je niet gaat voor de eerste de beste prijsknaller, hoe aantrekkelijk dat op het eerste gezicht ook lijkt.

Bescherm je meubels

Bescherm de materialen van de meubels op de manier die daarvoor aangewezen is. Zorg bijvoorbeeld dat je over hout een laklaag aanbrengt waardoor er minder snel beschadigingen op komen. Stoffen kun je heel makkelijk inspuiten (met deze impregneerspray bijvoorbeeld) waardoor ze beschermd zijn tegen geknoei van dranken en andere vloeistoffen. Probeer meubels ook zo min mogelijk in de zon te zetten. Hout kan daardoor namelijk uitzetten en stoffen kunnen verkleuren.

nog meer: Adviespagina