Genieten van een tijdloos en duurzaam interieur

beeld vtwonen Beeld

Een mini make-over of verhuisplannen in het vooruitzicht? Het liefst vervangen we ons hele interieur voor een kleine prijs. Maar is dat nog wel van deze tijd? Blogger Rachel deelt haar creatieve oplossingen voor een tijdloos en duurzaam interieur.

Lees verder onder de advertentie

Tweedehands

Nieuw huis, nieuwe meubels. Nieuw seizoen, nieuwe accessoires. We veranderen ons interieur maar al te graag. Superleuk natuurlijk, maar dit kan duurzamer. Eén manier om op een duurzame manier je interieur te updaten is tweedehands shoppen. Het bureau dat ik al jaren gebruik en zat ben, kan iemand anders wél mooi vinden. En andersom. Kijk eerst eens in een kringloopwinkel vóór je een normale winkel binnenstapt. Dubbel voordeel: producten die niet meer in tiptop conditie verkeren zijn vaak met een leuke korting te koop. Een eenvoudige manier om verspilling tegen te gaan en een flinke stap richting een duurzaam interieur.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ambacht

In Nederland en België zijn veel kleine bedrijven die prachtige, handgemaakte producten verkopen. De prijs van dit soort producten ligt iets hoger, maar, als je het mij vraagt, is dat het helemaal waard. Ze zijn van betere kwaliteit en er wordt meer aandacht en liefde in gestoken. Dat vind ik waardevol. Zo’n product koop ik pas wanneer ik het graag wil hebben en ervoor heb gespaard. Dit voorkomt miskopen, omdat items met veel liefde zijn gemaakt én gekocht.

Opknappen en repareren

Een product vervangen wanneer het kapot is, is helaas vaak goedkoper dan repareren. Fijner voor de portemonnee, maar niet heel duurzaam. Er zijn genoeg oplossingen om een product langer mooi te houden. Laat een bank opnieuw bekleden, schuur de keukenkastjes en zet ze in de verf of draai het vloerkleed om. Ik bedenk altijd creatieve oplossingen om zo lang mogelijk te genieten van mijn meubels en accessoires.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Tijdloos interieur

Op kleur raak ik snel uitgekeken. Daarom kies ik meestal voor meubels in aardetinten. Ze vervelen nooit en zijn goed te combineren. Modulaire meubels zijn praktisch en tijdloos, je kunt ze aanpassen aan elke situatie. Zelf heb ik bijvoorbeeld een Ivar kast van Ikea. Deze kan altijd meeverhuizen of een nieuw plekje in huis krijgen, omdat hij van vorm en formaat veranderd kan worden. Superhandig, duurzaam en betaalbaar.

Rachel Terpstra

beeld vtwonen Beeld

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst en fotografie Rachel Terpstra