4 tips voor een perfect georganiseerde keuken

beeld vtwonen Beeld

Een georganiseerde keuken is niet alleen fijn om in te koken, ze oogt ook stijlvol én brengt rust in je huis en hoofd. En dat willen we allemaal, toch? Wij geven tips! (In samenwerking met Poliform)

Lees verder onder de advertentie


Weg met verpakkingen

Verwijder plastic en kartonnen verpakkingen en bewaar je voorraad in mooie glazen bokalen en (stapelbare) potten. Denk aan suiker, bloem, quinoa en pasta, maar ook havermout, noten en kruiden. Dranken zoals fruitsap, melk en water kun je overgieten in kleinere glazen flesjes. Fruit kan dan weer in een schaal of onder een grote stolp. Zo’n voorraadkast vol glazen bokalen oogt niet alleen rustiger, je ziet ook in één oogopslag wat en hoeveel je nog in huis hebt. Extra pluspunt: je gaat automatisch bewuster nadenken over al die plastic verpakkingen en kiest sneller voor één groot pak in plaats van vele kleintjes.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Slimme lades

Lades met aparte indelingen voor bestek, borden, kruidenpotjes en zelfs tafellinnen maken het veel makkelijker om snel te vinden wat je nodig hebt. Bovendien is zo’n indeling stukken hygiënischer en veiliger dan wanneer je zomaar alles in je lades zou kieperen. Bij de keukens van Poliform zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je de indeling perfect afstemmen op jouw spullen en behoeften.

XL servieskast

Heb je een ruime keuken of loopt je keuken over in de leefruimte, dan kun je kiezen voor één grote servieskast voor al je borden en glazen. Stukken handiger dan al die aparte lades en kastjes. Met glazen deuren word je servies bovendien een echte blikvanger, zie je meteen wat je nodig hebt én heb je een extra reden om je kasten proper en opgeruimd te houden.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Functionele ruimtes

Denk bij het ontwerp van je keuken alvast na over de verschillende functies die je in je keuken nodig hebt. Met een geïntegreerde tafel creëer je een gezellige ontbijt- en aperitiefhoek en hoef je niet aan werkruimte in te boeten. Ruime kasten tot aan het plafond dienen dan weer als berging voor poetsproducten, elektrische apparaten, voorraad en andere spullen die je liever uit het zicht hebt.

Lees verder onder de advertentie

’t Zit ‘m in de details

  • Reserveer een plekje onder de gootsteen voor enkele schoonmaakproducten. Zo heb je die altijd bij de hand en kun je je keuken makkelijker schoon houden.
  • Less is more: apparaten en keukenspullen die je amper gebruikt, nemen ook maar gewoon plaats in beslag. Beperk je tot wat je écht nodig hebt en geef de rest weg.
  • Deel je kasten op een logische manier in. Oliën en kruiden bewaar je best dicht bij je vuur, snijplanken en messen horen dan weer in de buurt je werkblad. Op die manier wordt je keuken minder snel een rommeltje na het koken.

Over Poliform

Poliform is een Italiaans interieurmerk dat prachtig design biedt voor je hele interieur, van leefruimte over slaapkamer tot eetkamer. Tot voor kort heette de keukenafdeling van het bedrijf Varenna, maar sinds begin 2018 gaat deze eveneens onder de naam Poliform door het leven. Het merk Poliform staat dan ook garant voor luxe, comfort en hoogwaardige kwaliteit.

Bron: in samenwerking met Poliform

Lees verder onder de advertentie