Stijlvol oubollig: zó stijl je de woontrend Grandmillennial

Retro, vintage en items met geschiedenis zijn anno 2022 in trek. En dat niet alleen, dergelijke items mogen nu in de overtreffende trap in huis gehaald worden. Dat doen we onder de noemer: Grandmillennial. Bloemetjesbehang mét een retro kastje, een sixties lamp én een vintage bank; deze stijl is iedere vintagelover op het lijf geschreven.

stoel dressoir lamp
vintage retro dressoir

Grandmillennial

Denk eens terug aan het interieur van je grootouders. De kans is groot dat je bloemetjesbehang, Victoriaanse meubels, gebreide of gehaakte dekens en geplooide lampenkappen voor je ziet. En dat is dan ook precies wat de trend Grandmillennial belichaamt, maar dan wel met een hedendaagse twist. Oubollig en stoffig? Dat is deze trend – hoewel de naam anders doet vermoeden – zeker niet.

Bomma’s huis

Vanuit meerdere hoeken wordt de trend als een reactie op het ietwat gelikte interieur gezien dat veelal op social media gedeeld wordt. Witte strakke ruimtes vol designeritems of té minimalistische huizen zijn met het oog op Grandmillennial verleden tijd. Het mag juist sfeervol, eclectisch en lekker retro aanvoelen. Zoals het huis van je bomma en bompa maar dan in een nieuw jasje.

Nostalgische trend

Je kunt het zien als een nostalgische trend, waarmee je interieur als een plek vol herinneringen uit het verleden wordt. Want dat vintrinekastje van je bommal waar je vroeger nooit aan mocht zitten als kind, het gebreide plaid vol kleuren dat altijd op de zetel lag of de opvallende lamp waar je bompa altijd de krant bij las? Juist díe items vol herinnering ademen de Grandmillennian-woonstijl.

LEES OOK
Retro badkamers zijn dé trend van 2022

Bombastisch retro

Toegegeven, het is een ietwat gewaagde trend die lang niet ieders smaak is. Maar je kunt het wel op allerlei manieren omarmen, en het zo bombastisch of ingetogen houden als je zelf wilt. Wanneer je gék bent op retro, kun je naar hartelust combineren. Een donkerbruine Victoriaanse servieskast in de woonkamer kun je zonder pardon combineren met een bijzettafel in dezelfde stijl, een retro bank, behang vol bloemen à la Laura Ashley en een stoffen lampenkap in oranje of okergeel.

Toegankelijker stijlen

Wil je het iets toegankelijker houden? Kies dan enkele items in de Grandmilennial stijl. Alleen een opvallend bloemenbehang combineer je bijvoorbeeld met een hedendaagse zetel. Plaats er dan wél weer retro kussentjes op en stijl het geheel af met een vintage maar strak ogende fauteuil of bijzettafel, voor een perfecte combinatie tussen vroeger en nu.

LEES OOK
Bloemetjesbehang oubollig? Zó steek je deze woonstijl in een hip jasje

nog meer: woonkamer