4x Woonidee: zo creëer je een mix van vintage en modern

beeld vtwonen Beeld

De liefde voor antiek is er bij Kris met de paplepel ingegoten. Haar ouders hadden een huis vol tweedehands vondsten. In haar woning in Oegstgeest tref je een mix van vintage en moderne meubels en accessoires. Met deze tips mix je, net als Kris, vintage en modern als een pro.

Lees verder onder de advertentie
Keuken zelfgemaakt. Vloer van klinkers uit de tuin. Accessoires uit de schuur van Kris’ ouders. Op de wand oude Friese Witjes. Piano Van Urk Rotterdam. Lampen herkomst onbekend. Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Oude klinkers hergebruiken

Voor de keuken werd een aanbouw gerealiseerd. De klinkers uit de tuin die daarvoor het veld moesten ruimen, werden opnieuw gebruikt. Dit keer op de keukenvloer. Staat leuk, is onverslijtbaar, geeft direct een vintage en moderne look, en je kunt de vloer eenvoudig ‘in model’ leggen.

2. Cluster accessoires op thema

Veel losse spulletjes ogen misschien rommelig, maar samen vormen al die accessoires een mooie mix. Cluster ze en geef ze een aparte plaats in het huis, in een sprekende combinatie van kleuren en materialen.

LEES OOK
Dit wil je ook in huis: retro service

Lees verder onder de advertentie
Poef kringloopwinkel. Vitrinekast Vintage Fabriek. Schaal herkomst onbekend. Houten schaaltjes uit Afrika. Klein hoofd kringloopwinkel. Groot hoofd HKLiving. Tegel uit Portugal. Overig herkomst onbekend. Beeld
Oude Thonet-stoeltjes Marktplaats. Zwarte tafel Hübsch. Groene stoel met tulpvoet van Casa Gitane. Vazen en schalen handgemaakt door Liesbeth Spreeuwenberg. Designlamp Tom Dixon. Aan de wand een verzameling prints die Kris vond via Marktplaats en de kringloopwinkel. Foto’s via de kunstuitleen in Leiden. Beeld

3. Laat dierbare spullen shinen

Laat je interieur voor je spreken: geef dierbare spullen een prominente plek, op een tafel of in een vitrinekast. Een oud gebruiksvoorwerp waar een waardevolle herinnering aan kleeft? Zoek een oude foto waarop het te zien is. Lijst deze in en laat het voorwerp en de foto samen het verhaal vertellen. Of maak een vergroting – geen probleem als de afbeelding onscherp of korrelig wordt, dat oogt alleen maar meer ‘van toen’.

4. Verschillende items combineren

Ook met nieuw gekochte spullen kun je een retro interieur maken. Juist door te gaan voor eenlingen – dus niet zes dezelfde stoelen rond de eettafel, maar zes verschillende, niet drie dezelfde kandelaars op de kast, maar drie verschillende – wordt het een unieke mix. Zo wordt het interieur vintage én modern.

LEES OOK
Dit zijn de leukste vlooienmarkten in Nederland en België

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 09-2021 | Styling José Spaans | Fotografie Barbara groen | Tekst Anne van den Dool