Serre inrichten: 4 ideeën op een rij

beeld vtwonen Beeld

Een extra wow-factor voor je huis: een serre. Hartstikke leuk die extra ruimte, maar wat kun je er het best mee doen? Wij zetten vier ideeën op een rij. Een serre inrichten doe je zo.

Lees verder onder de advertentie

Groene oase

In een serre is vaak veel natuurlijk licht te vinden door de flinke raampartijen. De perfecte ruimte voor kamerplanten dus. Tover de serre om in een groene oase door een aantal mooie grote exemplaren neer te zetten. Vul de vensterbank met wat kleine varianten of wissel af met hangplanten. Let wel goed op hoeveel direct licht er in de serre te vinden is. Niet alle planten gaan goed op veel direct zonlicht.

Tikkie anders

Een serre is ook de aangewezen spot om eventuele buitenplanten te laten overwinteren. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom als deze niet winterhard is. Of wat dacht je van een indoor moestuin of kruidentuin? Zo’n serre is vergelijkbaar met een plantenkas door het licht en de temperatuur, dus je kunt hier heel wat groenten en fruitsoorten laten groeien.

LEES OOK
Herken je plant: handige plantenapps

Lees verder onder de advertentie

Kom tot rust

Een serre kan ook heel goed dienen als plek om even compleet tot rust te komen. Verban schermen uit de ruimte en ga voor extra comfort. Een fijne bank om op neer te ploffen of een grote stoel waar je in alle rust een boek kunt lezen. Zorg voor een grote hoeveelheid aan kussens, plaids en een extra fluffy vloerkleed – zoals dit prachtexemplaar – voor extra sfeer en dat gevoel van geborgenheid.

LEES OOK
Extra m² zonder veel gedoe? Ga voor een serre

Bijzondere werkruimte

Wel in contact met de rest van het huis, maar toch een afgezonderde ruimte: een serre vormt ook de perfecte plek voor een werk- en studieruimte. Met een groot bureau, een comfortabele bureaustoel en voldoende plek voor boeken en werkspullen tover je een serre om tot werk- of studeerplek. Denk hierbij dan wel aan de lichtinval, want overdag kan het licht in een serre erg fel zijn. Zet het bureau daarom op een plek neer waarbij schermen goed zichtbaar blijven.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Weg met die echo: zo verbeter je de akoestiek in huis

Een plek van samenkomen

Een grote eettafel, voldoende stoelen en een gezellige tafelsetting: de serre is een fijne plek om samen te komen. Voor uitgebreide diners of een luxe ontbijt in het weekend: gebruik de serre als ruimte om samen te komen voor speciale gelegenheden of als plek waar je familie en vrienden kunt ontvangen. Door de serre te gebruiken voor dit soort momenten, krijgt de ruimte een speciale lading.

Een serre inrichten doe je met…

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Dit zijn de 10 populairste binnenkijkers van het afgelopen jaar

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230116 BLUE MONDAY

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Funda-parel: authentiek herenhuis met industrieel design in Rotterdam

Bron: vtwonen februari 2013 | Fotografie: Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman & Anke Helmich

Lees verder onder de advertentie