Chic en tijdloos: zo verwerk je natuursteen in het interieur

Behang Atelier d’Artiste Elitis via Loggere Wilpower. Gouden stoel/hand Pols Potten, stalamp Serge Mouille. Tafel antiek luik met los vintage onderstel. Witte olifant en witte hand vintage via It Flinkeboskje, overige vintage accessoires en Japanse vintage rijstzak in zwarte baklijst via Nrdrhvn91. Zwart Object Ming Stylemeister. Schilderij Laura de Wilde. Tafel op voorgrond Knoll. Beeld

Natuursteen wordt al eeuwen verwerkt in allerlei interieurstijlen. En de laatste jaren zijn er steeds meer items te vinden met een natuurstenen look. Het is dan ook een tijdloos materiaal waar je nooit op uitgekeken raakt. Van onderzetters tot tafellampen en van vloeren tot werkbladen: zo verwerk je natuursteen in het interieur. 

Lees verder onder de advertentie

Natuursteen als basis

Op een natuurstenen vloer of muur raak je nooit uitgekeken. Het vormt een prachtige basis in elk interieur en je kunt er alle kanten mee op. De opties zijn eindeloos, want zo’n natuurstenen tegel past in elke ruimte in huis. Zo kun je natuurstenen tegels verwerken bij de entree van het huis voor een klassieke en tijdloze look. Maar ook in de keuken, badkamer of woonkamer staat het mooi.

Aan echt natuursteen hangt een aardig prijskaartje. Als je niet zo diep in de buidel wilt tasten, heb je ook tegels met een natuurstenen look of zelfs laminaat met een natuurstenen look. Zo heb je voor een fractie van de prijs toch die chique natuurstenen vloer in huis. Niet van echt te onderscheiden!

LEES OOK
Hoe je vlekken voorkomt op marmer en andere natuursteensoorten (want dat kan!)

Lees verder onder de advertentie

In de keuken

Het onderdeel in de keuken dat vaak van natuursteen wordt gemaakt, is het werkblad. Een werkblad van graniet komt vaak voor, en ook marmer is geliefd. Op een werkblad gebeurt veel, dus moet-ie ook veel kunnen hebben. Natuursteen is daarom een goed idee, want het is kras- en hittebestendig.

Wel is het schoonmaken vaak net iets ingewikkelder dan simpelweg afnemen met wat schoonmaakmiddel. Veel schoonmaakmiddelen bevatten bijtende stoffen en laat natuursteen hier nou niet zo goed op reageren… Laat je dus goed informeren voordat je overgaat op een natuurstenen werkblad.

Wil je die chique uitstraling voor een stuk minder geld? Dan kun je er ook voor kiezen om de keukenkastje te beplakken met een marmerlook decoratiefolie. Het is even een werkje, maar je geeft de keuken er een compleet nieuw aanzicht mee.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit is alles wat je moet weten over je keuken wrappen

In de badkamer

Marmer wordt vaak geassocieerd met luxe. Perfect dus al je thuis een hotelchic badkamer wilt creëren. Je kunt het groots aanpakken door de badkamer compleet te voorzien van marmeren tegels, maar ook een stuk kleiner door te kiezen voor badkameraccessoires met een marmerlook. Van de toiletborstel tot de zeephouder: luxe uitstraling gegarandeerd!

LEES OOK
Spa vibes: zo creëer je in de badkamer een écht wellness-gevoel

Lees verder onder de advertentie

In de woonkamer

Natuursteen vinden we niet alleen terug in vloeren en werkbladen, ook menig accessoire wordt uitgerust met een natuurstenen look. Denk aan mooie bijzettafels of salontafels met een marmeren blad. Maar ook aan potten en lampen met een natuurstenen look. Deze tafellamp met marmeren poot van Made is prachtig. Zo kun je natuursteen ook op een subtiele wijze verwerken in het interieur.

LEES OOK
Chic en tijdloos: zo verwerk je natuursteen in je interieur

Items met natuurstenen look…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 02-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Tjitske van Leeuwen