Wonen als een koning: dit kasteel mét koetshuis in Harmelen staat te koop

beeld vtwonen Beeld

De favoriete vrijetijdsbesteding van onze vtwonen-redactie? Dat is het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Ditmaal hebben we niet zomaar een woning gevonden, maar een kasteel. Mét een eigen koetshuis en een echte ophaalbrug. En ja, deze Funda-parel is nog te koop.

Lees verder onder de advertentie

Kinderdroom te koop

Wellicht droomde je als kind van een leven als prins of prinses, met een eigen kasteel als toekomstig droomhuis. De kans dat deze droom werkelijkheid is geworden, is vrij klein. Maar wanneer je een flinke som spaargeld hebt, kun je alsnog je intrede maken in een groot kasteel. Er staat namelijk een parel te koop voor een luttele € 2.695.000.

Rijksmonument

Het kasteel is een rijksmonument en ligt in Harmelen, in de provincie Utrecht. Een deel van de buitenkant draagt heel wat geschiedenis met zich mee, want het oudste deel van het kasteel – de Middeleeuwse gewelvenverdieping – stamt uit de middeleeuwen. Het kasteel zelf is later gebouwd, in 1950. Op het perceel vind je ook nog een gerestaureerd koetshuis, met rieten dak en chic uiterlijk.

Kasteel Huize Harmelen

Het heet Kasteel Huize Harmelen, is 486 m² groot en komt met een perceel van nog eens 6.095 m². Via grote, indrukwekkende trappen kom je het kasteel binnen. Opvallend is dat iedere ruimte zicht heeft op de omliggende slotgracht. De woonkeuken bestaat uit twee gewelven, is voorzien van een grote keuken met kookeiland en er is nog een andere ruimte voor een riante eethoek. De kleur en stijl is nog volledig in het thema van de jaren ’50.

Lees verder onder de advertentie

Bijzondere vertrekken

Iedere kamer heeft een eigen naam én indeling. Zo is er onder andere een oude Hemelbedkamer, een Tuinkamer en een Torenkamer. Op de tweede verdieping vind je drie slaapkamers en een badkamer met wastafel en bad. Op de derde verdieping zijn nog twee slaapkamers. Deze ruimte was eerst een ouderwetse droogkamer, maar is met praktisch oogpunt omgedoopt tot slaapruimte.

LEES OOK

Zo haal je een vleugje Chateau Meiland in huis

Lees verder onder de advertentie

Koetshuis en tuinhuis

In de tuin staat het koetshuis. Hier vind je nog een keuken, badkamer en grote woonkamer. Door het rieten dak en de vele ramen oogt het er licht. De houten balken maken dat het er sfeervol en tegelijkertijd knus aanvoelt. Het heeft zelfs een tweede verdieping, waar ook nog voldoende ruimte is. En dan is er óók nog een tuinhuis, dat gebouwd is in neogotische stijl.

Imposante stijl

De stijl van het kasteel is imposant en statig, maar tegelijkertijd ook uniek, en geborgen. Door de dikke muren, de tegelvloer en de vele nissen en unieke bouwstijl, is het een woning met veel mogelijkheden. Heb je al jaren de ambitie om een bed & breakfast te starten? Of koester je de droom om een eigen horecagelegenheid of theehuis te starten? Daar is hier voldoende ruimte voor, terwijl je zelf ook nog – zonder privacy te verliezen – op het terrein kunt wonen.

Klassieke woonstijl

Houd je van een klassieke stijl? Dan kun je je hart ophalen met de bouwstijl van dit kasteel. Alle kenmerken ervan zie je duidelijk terug: van de houten balken en donkerhouten meubels tot de sierlijke vormen. Benadruk de stijl door typisch klassieke materialen als messing, fluweel, zijde, leder, donkere houtsoorten en marmer toe te voegen. Maak het geheel af door kleuren grijs, antraciet, zwart en bruin te gebruiken, met als accentkleur bordeauxrood, donkerblauw of smaragdgroen.

Lees verder onder de advertentie

Landelijke twist

Het klassieke uiterlijk van het kasteel maak je al snel landelijker. Hoe? Simpel, door een aantal grote meubels zonder poespas te plaatsen. Meubels in een landelijk interieur zijn vaak gemaakt van onbehandeld hout, riet en rotan. Deze woonstijl benadruk je nog meer met accessoires van natuurlijke materialen als wol, katoen, linnen toe. Het klassieke kasteel voelt dan al snel een stuk landelijker aan.

Zie meer foto’s van dit bijzondere kasteel op Funda.

Meer Funda-parels

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in Naardense miljoenenvilla van Monique en Jan des Bouvrie

beeld vtwonen Beeld

Nieuws Eigenzinnig wonen net als de stad zelf: deze Rotterdamse kubuswoning staat te koop

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Funda-parel: deze villa uit Sprang-Capelle heeft de allure van een luxueus landgoed

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

basiscursus: iedereen een vtwonen droomhuis

Bron: beeld: Funda | Makelaarsland