Funda-parel: deze villa uit Sprang-Capelle heeft de allure van een luxueus landgoed

beeld vtwonen Beeld

De favoriete vrijetijdsbesteding van onze vtwonen-redactie? Dat is het afspeuren van Funda op de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op een fantastische villa uit Sprang-Capelle met meerder bijgebouwen, voorzien van een chic rieten dak en een parktuin in Engelse stijl. Kijk je mee?

Lees verder onder de advertentie

Een huis met vele gezichten

Is het een huis, is het een hotel, is het een landgoed? Op het eerste gezicht heeft deze woning meer weg van een statig en klassiek hotel, waar je de hoofdprijs per nacht voor betaalt. Een plek waar bruiloften gegeven worden waar de gasten riant kunnen overnachten, of een zeer chique bed and breakfast zou het ook goed kunnen zijn. Maar niets is minder waar. Want het is dus écht een woonhuis. En ja, het staat te koop.

Vraagprijs landgoed

Al is ‘huis’ een term die deze woning te niet doet. Het gaat namelijk om een landhuis van welgeteld 525 m² met een bijgebouw van 53 m², een tweede bijgebouw van 92 m² én een bijbehorend stuk land van nog eens 16.440 m². Het landgoed ligt in de driehoek Oisterwijk-Vught-Waalwijk, in het Brabantse Sprang-Capelle. De vraagprijs? Die is op aanvraag, dus dan weet je wel hoe laat het is.

Briljante benedenverdieping

De entree brengt je in een grote, riante hal van bijna 50 m², uitgerust met houten balken en een klassieke marmeren vloer. De benedenverdieping heeft een grote woonkamer, een studieruimte, een designkeuken en een eetkamer met erker. Ook zijn hier een ware party room, een grote bijkeuken én een speelkamer. En niet gevreesd, want natuurlijk ontbreekt er ook geen wijnkelder. Deze is zo groot dat je er met gemak een feest kunt geven.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

Wabi-sabi: de schoonheid van imperfectie

Hotel-chic badderen

Via een grote trap kom je op de eerste verdieping, waar vier slaapkamers met airconditioning zijn. De grootste slaapkamer heeft meer weg van een hotelkamer dan van een simpele master bedroom. Deze is namelijk uitgerust met een hoekligbad en een klassieke boogdoorgang die het slaapvertrek van het douchegedeelte scheidt.

Lees verder onder de advertentie

Op deze verdieping zijn ook de andere slaapkamers, waar luxe badkamers in dezelfde stijl bij horen. Deze zijn uitgerust met ligbad en hebben zelfs een inloopstoomdouche. De stijl van deze slaapkamers en badkamers zijn ook chic, strak en met als boventoon wit met marmeren details. Op de tweede verdieping is er nog een hele grote bergzolder over de hele grootte van het huis.

Luxueuze bijgebouwen

En dat is nog niet alles. Want de bijgebouwen bieden eindeloos veel mogelijkheden. De grootste ruimte komt met een vide en entresol, heeft een eigen keuken, badkamer en toilet én is voorzien van inbouwkasten. Ideaal als luxe en riant gastenverblijf, bijvoorbeeld. Het tweede bijgebouw is iets kleiner, maar ook uitgerust met de nodige luxe. Het kan daarom goed dienen als fitness aan huis, of vergaderzaal deluxe.

Parktuin in Engelse stijl

De woning is omring door bossen en weelderig groen, waardoor je veel privacy hebt. Een nieuwsgierige voorbijganger zal dus niet snel vermoeden dat er een joekel van een landhuis achter de bomen verscholen ligt. Hierdoor is wonen rustig en sereen, en voelt het aan alsof je woonachtig bent in een Engels park – met bijbehorende chique look en vergezichten.

Lees verder onder de advertentie

Bekijk hier meer foto’s van deze woning op Funda.

Bron: Funda | Hulstkamp Christie's Makelaars