Insectenvlekken op de muur? Zó verwijder je ze

Zit je op een zwoele zomeravond compleet zen naast het opengeslagen raam een boek te lezen, word je opeens gestoord door een irritant gezoem. Bah, een mug. Met een snelle beweging mep je het insect plat tegen de muur. Het gezoem is weg, maar je hebt er een plek op de muur voor teruggekregen. Gelukkig ben je met de volgende tips zzzo van de insectenvlekken af.

witte emmer doek
Emmer – zink – offwhite – 10 L – € 9,95 (Dille & Kamille), bio zand ruit vaatdoek – €2,95 – (Dille & Kamille),

Slapen zonder zorgen

Het is fijn als je weer lekker kunt slapen zonder het gezoem van een mug (hier vind je handige tips voor een mugloze nacht). Maar wat te doen met die vlek als de desbetreffende mug zo plat als een dubbeltje tegen je muur geplakt zit?

Opties insectenvlekken schoonmaken

Gelukkig is het niet lastig om insectenvlekken te verwijderen, je moet alleen even weten hoe je het best te werk kunt gaan. Er zijn verschillende opties:

Groene zeep

Het is een wondermiddel, die groene zeep. Maak een sopje van lauwwarm water en een kleine scheur groene zeep. Doop een kleurvaste, schone schuurspons in het sopje, knijp het overtollige water eruit en gebruik de spons om de vlek weg te poetsen.

Wrijf altijd van boven naar beneden. Dat helpt om verkleuringen te voorkomen. Dep na met een doek of spons met schoon water en droog de plek met een droge doek.

Tandpasta

Wat nog sneller werkt, is om met tandpasta en een microvezeldoek aan de slag te gaan. Stip de insectenvlekken aan met een beetje tandpasta op een vochtige microvezeldoek. Maar pas op: deze drie dingen kun je beter niet schoonmaken met een microvezeldoek. Én let op dat je witte tandpasta gebruikt en niet een blauwe variant.

Ook bij deze methode geldt: wrijf altijd van boven naar beneden. Dep na met schoon water en droog met een droge doek.

LEES OOK
Vlekken op de muur? Zó maak je ze schoon

Ammoniak

Soms heb je te maken met hardnekkige insectenvlekken, bijvoorbeeld als ze er al een tijd zitten. In dat geval kun je met een scheutje ammoniak aan de slag gaan. Leng het aan met warm water en breng dit met een natte doek deppend aan. Droog het vervolgens met een droge doek. Lees hier waar je op moet letten als je schoonmaakt met dit hardnekkige middel.

Mocht dit allemaal niet baten, dan zul je de vlek helaas moeten overschilderen.

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Lees hier meer over de artikelen van andere titels op vtwonen.nl

Handige schoonmaakhulpjes

nog meer: Wooninspiratie