Dit kun je allemaal schoonmaken met tandpasta

Wasbak Tank van beton in Concrete, met 2 kraangaten, 10x60x46 cm (hxbxd) € 729,- (zie vtwonenbaden.nl voor overige uitvoeringen). 2-greeps wastafelkraan Grip in Bronze, hoge uitvoering vanaf € 709,-, ook verkrijgbaar in Chrome € 437,-, Charcoal € 612,-, Black Steel € 709,- en Brushed € 709,-. Onderbouwkast Cube van eikenhoutfineer in Oak, hangend met 1 lade 30x60x43,5 cm (hxbxd) € 455,-, ook verkrijgbaar in Oak Black, en in 30x90x43,5 cm (hxbxd) € 469,-, 30x120x43,5 cm (hxbxd) € 519,-, staand met 2 lades vanaf € 699,-. Spiegel Goodmorning in Black, 30×60 cm € 133,-, ook verkrijgbaar in Oak en in 45×60 cm € 145,-, 60×60 cm € 157,-, 90×60 cm € 169,-, 120×60 cm € 193,-. Beeld

Die tube tandpasta pak je niet alleen tweemaal daags voor het tandenpoetsen, ook op andere momenten en plekken komt het spul goed van pas. Je maakt er namelijk veel meer mee schoon dan alleen tanden en kiezen. Trek volgende keer een grootverpakking tandpasta uit het schap, want bij het schoonmaken kun je echt niet meer zonder.

Lees verder onder de advertentie

Simpel werkt het beste

Gebruik voor het betere schoonmaakwerk gewoon de simpelste tandpasta. Dus die witte, zonder gekleurde strepen, exotische toevoegingen, anti-tandsteenwerking of bijzondere smaakjes. Als er maar fluoride in zit, dan heb je al goud in handen. Houd verder een doek, liefst een microvezeldoek, en een oude tandenborstel bij de hand.

Kringen op de houten tafel

Op een houten tafel moet je oppassen met natte glazen die kringen veroorzaken. Wil je er een gezellige kroegtafel van maken, laat ze dan vooral zitten. Maar is dat niet het geval? Dan zorgt tandpasta ervoor dat waterkringen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maak een doek licht vochtig, doe er wat tandpasta op en wrijf hiermee de kringen weg. Heb je er geen zin in om dit regelmatig te hoeven doen? Gebruik dan mooie onderzetters voor glazen.

Zilverpoetsen

Er zijn veel trucs voor het laten blinken van dof zilverwerk. Tandpasta is er een van. Doe een beetje tandpasta op een zachte tandenborstel en wrijf er niet al te hard mee over het zilver. Spoel het daarna af met water en wrijf het nog wat op met een droge doek. Het zilver glanst je weer tegemoet!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zilverpoetsen: 5 trucs voor glimmend bestek

Strijkijzer schoonmaken

Is de onderkant van het strijkijzer vies geworden, waardoor er resten op de gestreken kleding achterblijven? Tandpasta is wederom je redding. Wanneer je de eerste vlek ziet verschijnen, pak je de tandpasta erbij en smeert het met een zachte doek op het koude strijkijzer. Laat even intrekken en poets na met een thee- of microvezeldoek. Kun jij weer veilig strijken.

Lees verder onder de advertentie

Vloerkleed reinigen

Wanneer dat mooie vloerkleed ontsierd is geraakt door vlekken, is het tijd voor een behandeling met tandpasta. Doe wat op een tandenborstel en wrijf hiermee de vlek er zoveel mogelijk uit. Maak daarna wat nat met water en kijk of de vlek inderdaad verdwenen is. Zo niet, herhaal de procedure dan nogmaals.

LEES OOK
Tapijt-leed: over vlekken en stofnesten

Kalkaanslag

Zijn de kranen in huis dof geworden door kalk? Dan doet een beetje tandpasta wonderen. Pak er een microvezeldoek of zachte zeem bij, doe er wat tandpasta op en wrijf net zo lang totdat de boel weer glanst. En klaar!

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen kranen collectie