De do’s en dont’s bij het mixen van prints

beeld vtwonen Beeld

Prints mixen: het is en blijft een kunst. Gelukkig wel een kunst waar jij ook heer en meester in kunt worden. Wij geven je met liefde een paar gouden tips waarmee het mixen van verschillende prints heel easy wordt. Want geloof ons: iedereen kan het. Scroll snel naar beneden en let’s mix!

Lees verder onder de advertentie

Groot en klein

Wil je behang met een drukke print op de muur en die vervolgens combineren met andere kussens en plaids met een dessin, net zoals hierboven wordt gedaan? Zodra het gaat om zowel grote objecten als kleine accessoires kan dit prima.

Meer zien van het prachtige interieur van hierboven? Bekijk dan deze vrolijk gekleurde binnenkijker.

Kleur

Bij het mixen van verschillende prints is het kleurenpalet heel belangrijk. Je kunt makkelijk de fout in gaan door teveel verschillende kleuren te willen mixen. Door het combineren van prints kan een interieur al snel druk worden. Voeg daar nog meerdere kleuren aan toe en het wordt al snel een chaos. Houd het liever wat rustiger door één of twee kleuren te kiezen voor de verschillende prints en hiermee te combineren. Een voorbeeld: een donkergrijze muur met een subtiele print kun je prima combineren met dit speelse kussen van Zuiver.

Lees verder onder de advertentie

Just do it

Verschillende prints mixen is soms ook een kwestie van niet te veel nadenken en gewoon doen. Probeer eens wat verschillende dingen uit en kijk wat voor jou en de ruimte het beste werkt. Hoewel er heus richtlijnen zijn voor de beste mix, is het ook weer voor ieder interieur weer anders. De grootte van een ruimte, de hoeveelheid licht die binnenkomt en de indeling van een huis hebben ook invloed op de manier waarop jij prints kunt toepassen.

Prints mixen als een pro…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wooninspiratie Funda-parel: authentiek herenhuis met industrieel design in Rotterdam

beeld vtwonen Beeld

Kleur Bye bye, blue monday: zo word je blij van blauw

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

diy Meubels bouwen met betonblokken: zo doe je dat

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wooninspiratie Vier het voorjaar: Ikea geeft een voorproefje van de lentecollectie voor 2023

Bron: vtwonen augustus 2015 | Fotograaf James Stokes | Styling Femke Dekker-ter Meulen