Funda-parel: authentiek herenhuis met industrieel design in Rotterdam

beeld vtwonen Beeld

We beginnen deze week met onze favoriete bezigheid: het afstruinen van Funda waar we de mooiste parels selecteren die er op de woonmarkt te vinden zijn. Deze week viel ons oog op een herenhuis uit 1899. Met een stoere brickwall, stalen kozijnen én glas-in-lood ramen. Of wel: industrieel design meets authentiek.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Welke woonstijl past bij jou? Doe de woontest

Perfecte harmonie

De pluspunten van deze woning? We weten amper waar we moeten beginnen. Met meer dan genoeg ruimte (bijna 300m2), zes slaapkamers, twee badkamers én een diepe achtertuin van vijftien meter is het de ideale gezinswoning. Ook zijn we dol op de combinatie van de industriële details en de klassieke elementen. Zo contrasteert de stoere brickwall heel mooi met de authentieke glas-in-loodramen en het ornamentenplafond.

LEES OOK
Kijk binnen in een gerenoveerd herenhuis in Alkmaar

Lees verder onder de advertentie

Vraagprijs

Wonen in deze gerenoveerde en perfect onderhouden parel dat grenst aan het centrum van Rotterdam? Dan mag je diep in de buidel tasten: deze woning staat namelijk te koop voor € 1.850.000,-. Met zoveel vierkante meters binnen én buiten – naast de tuin is er ook nog een dakterras met een waanzinnig uitzicht over Rotterdam – lijkt het ons een feestje om hier te wonen!

Alle kenmerken op een rij

  • Herenhuis uit 1899 met 6 slaapkamers en 2 badkamers
  • Prachtige authentieke details zoals een ornamentenplafond, glas-in-loodramen en een originele marmeren vloer in de hal
  • Tuin op het zuiden
  • Grote woonkeuken op tuinniveau
  • Alle kozijnen zijn voorzien van dubbel glas (behalve het glas-in-loodgedeelte aan de voorzijde)
  • Energielabel C
  • Grondig verbouwd en gerestaureerd in 2018

Bron: Funda

Lees verder onder de advertentie