Dankzij deze tips heb je altijd een frisse geur in huis

Digitaal behang Soft 3D light grey, 6 banen van 280×50 cm, totaal (lxb) 280×300 cm € 149,-. M.m.v. kasstoor.nl (witte fauteuil, roze fauteuil, vloerlamp), homestede.nl (houten dienblad, poef), paviljoennoord.com (mok, shirt), loods5.nl/design (glazen bijzettafel), zara.com (vaas, schoenen), hm.com (vloerkleed), pure-original.nl (muurverf Freso in kleur Sea Salt). Overig privébezit. Beeld vtwonen 05-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Peggy Janssen | assistentie Niels Kist, Danique van Rijn
Beeld vtwonen 05-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Peggy Janssen | assistentie Niels Kist, Danique van Rijn

De schone aanblik en geur van een fris huis verdwijnt helaas al snel door de drukte van alledag binnenshuis. Je kunt er wél voor zorgen dat die frisheid zo vaak mogelijk terugkomt of zelfs blijft. Met deze tips zorgt je voor een blijvende frisse geur in huis.

Lees verder onder de advertentie

Uitwaaien

Een frisse geur creëer je niet alleen met geurkaarsen en geurstokjes. Elke dag je huis luchten helpt ook goed. Zet dagelijks in ieder geval een paar minuten de ramen tegenover elkaar open. Muffe geuren ontsnappen en die extra zuurstof in huis kan natuurlijk ook geen kwaad.

LEES OOK
Frisse wind door je huis… 5 feiten over ventileren

Muffe meubels

Ligt dat vloerkleed nu alweer een aantal jaar te schitteren in de woonkamer? Grote kans dat muffe luchtjes zich erin schuilhouden. Ook in dit soort gevallen is baking soda een wondermiddel. Strooi een laag over het vloerkleed en laat dit even intrekken. De baking soda trekt de muffe geur uit het vloerkleed, zonder dat je verder iets hoeft te doen. Zuig de baking soda vervolgens met de stofzuiger op en het vloerkleed ruikt weer als nieuw.

Lees verder onder de advertentie

Je kunt deze truc ook toepassen om de zetel of stoel een opfrisser te geven. Nog een tip: strooi een laag baking soda in een schaal en plaats het in de kamer waar je muffe geuren weg wilt hebben.

Dit kan allemaal in de wasmachine

Als het niet zo fris ruikt in de slaapkamer, doe dan simpelweg eens het beddengoed in de wasmachine. Met een scheut wasverzachter erbij ruiken niet alleen het dekbedovertrek en de lakens heerlijk, de hele slaapkamer knapt ervan op.

Denk je daarnaast ook weleens aan de gordijnen in de woonkamer? Zo kun je de meeste gordijnen gewoon in de wasmachine doen. Je huis zal direct een stuk frisser ruiken na deze wasbeurt. Doe het alleen niet te vaak, want de kwaliteit wordt er meestal niet beter op. Vergeet naast de gordijnen ook de andere stoffen items niet. Denk bijvoorbeeld aan plaids of sierkussens op de zetel. Ook deze kunnen een muffe geur achterlaten.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo gaan geurstokjes een stuk langer mee

Extra tips voor een frisse geur in huis

Het is dus duidelijk: een schoon huis staat meestal gelijk aan een fris ruikend huis. Dat laatste zet je extra kracht bij met interieurparfum, geurkaarsen, geurstokjes of elektrische luchtverfrissers. Zorg wel dat je regelmatig de geuren afwisselt, anders raakt je neus gewend aan je favoriete geur en kun je er zelf niet meer van genieten.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: vtwonen 13-2016 | styling Marianne Luning, fotografie Tjitske van Leeuwen | beeld 2: vtwonen collectie | styling Danielle Verheul, fotografie Visions Fotografie