Zo gaan geurstokjes een stuk langer mee

beeld vtwonen Beeld

Heb je ooit een housewarming gegeven? Grote kans dat je dan geurstokjes hebt gekregen. Ideaal, want ze staan mooi in élk interieur en die fijne geur in huis is natuurlijk ook altijd welkom. Of je nu gewoon dol bent op je geurstokjes of zoekt naar een stukje duurzaamheid: met deze tips gaan je geurstokjes een stuk langer mee.

Lees verder onder de advertentie

1. Vermijd volle zon of de verwarming

Geurstokjes staan natuurlijk best leuk op je vensterbank, maar echt handig is het niet. Door de warmte van de zon – en in de winter de verwarming – vervliegt de geur een stuk sneller. Bovendien kan de geur door warmte veranderen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Veel betere plekken voor je geurstokjes zijn de hal, keuken of badkamer, en natuurlijk alle plekken waar geen direct zonlicht valt. Wel handig: er regelmatig langslopen. Zo verspreidt de geur zich net wat makkelijker.

2. Gebruik minder stokjes

Hoe meer stokjes je in de diffuser zet, hoe sterker de geur wordt. Dat betekent ook meteen dat het parfum sneller op gaat dan nodig is. Wanneer je niet meteen alle stokjes gebruikt, heb je nog steeds voldoende geur, en ook nog eens een appeltje voor de dorst.

Lees ook:
Met deze tips ruikt jouw huis altijd fris

Lees verder onder de advertentie

3. Draai de stokjes om

Om te voorkomen dat de stokjes uitdrogen, kun je ze om de paar dagen omdraaien. Zo blijven ze de geur goed verspreiden en hoef je niet meteen de nieuwe stokjes erbij te pakken. Lekker duurzaam.

4. Verwissel de oude stokjes

Verdrogen is natuurlijk niet de bedoeling, maar de geurstokjes kunnen ook juist te verzadigd raken. Zodra je merkt dat de geur minder intens wordt, kun je het best de oude stokjes vervangen door nieuwe exemplaren. Komen die achtergehouden geurstokjes goed van pas!

Et voilà, zo gaan je geurstokjes een stuk langer mee. Zijn ze toch aan vervanging toe? In deze DIY lees je hoe je zelf geurstokjes kunt maken van je favoriete parfum.

Lees verder onder de advertentie

Voor een fijne geur…

Bron: Onbekend