Baby get higher! Deze kamerplanten groeien als kool

Eettafel met marmeren blad van Marktplaats, eikenhouten kruispoot gemaakt door een timmerman. Roze stoel Galvanitas en grijze stoel Back to School van Zuiver via Loods 5, houten stoel J104 en gele stoel AAC22 van Hay, zwarte Tripp Trapp stoel Stokke. Transcience spiegel Lex Pot, lampen Bailey, mand Sissy-Boy, planten Strelizia Nicolai Primavera en Monstera, kratten Aykasa. De vloer is van lokaal iepenhout. Beeld

Is jouw ultieme droom die urban jungle in huis? Dan heb je daar toch echt een aantal snelgroeiende kamerplanten voor nodig. Goed nieuws voor jou, want wij weten welke planten echt groeien als kool.

Lees verder onder de advertentie

Size matters

Een urban jungle creëer je niet alleen door veel planten in huis te zetten, maar ook het formaat is van belang. Eén grote palm in de hoek van de kamer maakt nou eenmaal meer indruk dan drie kleine bij elkaar.

Strelitzia nicolai

Misschien wel de meest voorkomende reuzenplant: de strelitzia nicolai. Deze gigant geeft je interieur meteen tropische vibes. Hij komt meestal zeker tot het plafond, dus zorg dat je een grote bloempot in huis haalt.

LEES OOK
Stek je gek: deze planten kun je makkelijk stekken

Lees verder onder de advertentie

Ficus lyrata

Ook wel de tabaksplant genoemd. Hoewel deze plant erg groot is (vaker zeker 160 centimeter hoog), hoeft hij toch niet je hele interieur over te nemen. Dat komt omdat een groot deel van de plant bestaat uit stronk. Hierdoor neemt de ficus lyrata minder ruimte in en kan hij zelfs in wat kleinere appartementen prima neergezet worden.

De olijfboom

Waan je elke dag in de Italiaanse natuur door een olijfboom in huis te zetten. Je vangt twee vliegen in één klap: je huis wordt meteen groener en sfeervoller en daarnaast doet de olijfboom zeker niet onder voor de meeste kunststukken die je neerzet om je huis naar een hoger niveau te tillen.

LEES OOK
De meest voorkomende fouten bij het verzorgen van kamerplanten

Lees verder onder de advertentie

Areca

Beter bekend als: de goudpalm. Deze palm doet het al jaren goed in zo’n beetje ieder interieur. Hij wordt heel snel mega groot en is dus perfect voor mensen die op zoek zijn naar een snelgroeiende plant die de aandacht trekt, maar ook tijdloos is.

Monsterplanten

Nog een goede tip voor iedereen die op zoek is naar snelgroeiende kamerplanten: grote kans dat je favoriete plant ook beschikbaar is in een zogenaamde ‘reuzenversie’. Van de Monstera bijvoorbeeld – die normaal gesproken hooguit een meter hoog wordt, bestaat ook grotere variant: de Monstera Pertusum. Na een beetje googelen vind je de grotere varianten van nog veel meer kamerplanten!

Voor je snelgroeiende planten…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: styling Jeske Weel, fotografie Caroline Coehorst