Goed gevloerd: zo creëer je samenhang in huis met een vloerkleed

beeld vtwonen Beeld

Een vloerkleed in huis zorgt voor meer dan alleen warme voeten. Je kunt het namelijk inzetten als verbindende factor in een ruimte, waarmee je simpel en snel samenhang creëert. Met deze tips doe je dat als een pro.

Lees verder onder de advertentie

Variatie vloerkleden

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Van hoogpolig en wollig voor extra warmte op de grond, tot strak en meer dienend als decoratie. Ook qua kleur is er keuze te over, bij iedere woonstijl is er wel een passend kleed te vinden. Minimalistisch en een tikkie Scandinavisch, of juist opvallend kleurrijk met Marokkaans tintje.

Anders, maar toch hetzelfde

Gezien het diverse uiterlijk zijn ze dus ook op allerlei verschillende manieren in huis te halen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zorgen in een handomdraai voor een geheel andere look van je woning. En ze zorgen met de juiste aanpak voor samenhang tussen de vloer, de meubels en accessoires in huis.

Lees verder onder de advertentie

Laat een kleur uit het kleed terugkomen in accessoires, voor een samenhangend geheel.

LEES OOK
Met een felgekleurd vloerkleed krijgt iedere ruimte een opkikker

Kleed als finising touch

Is jouw woning voorzien van veel lichte kleuren, en komt er veel zwart en grijs terug in de meubels en accessoires? Kies dan voor een vloerkleed dat hier op aansluit. Een minimalistisch kleed in crèmekleur voorzien van een strakke ruit in grijs of zwart is daar een goed voorbeeld van. Zo komt de kleur van de accessoires terug, wat het geheel gelijk meer ‘af’ laat voelen.

Lees verder onder de advertentie

Vloerkleed als uitgangspunt

En heb je juist tijdens een reis een echte eye catcher op de kop getikt? Laat het kleed dan het woord doen, maar zorg er wel voor dat de kleur terugkomt in kleine details. Kies bijvoorbeeld voor een paar vrolijke kaarsen op de bijzettafel in een kleur die ook in het kleed terugkomt. Of pak het grootster aan, en leg een paar kussens neer in een aantal van de kleuren uit je nieuwe parel. Heb je wat meer budget? Dan is een kunstwerk in hetzelfde kleurenpalet een perfecte manier om op unieke wijze samenhang te creëren.

Stijlvol rustpunt

Wanneer je veel verschillende warme kleuren en prints in huis hebt, is het een goede keuze om een vloerkleed te kiezen waarin deze warmte ook terugkomt. Een kobaltblauwe bank en okergele stoel én zelfs een opvallend behang, vragen om een rustpunt in het midden. Deze rust kun je met een kleed heel goed bereiken. Laat in dit geval een drukke print achterwege, maar ga voor een vloerkleed waarin de kleur op subtiele wijze terugkomt. Een warm ogend gemêleerd tapijt is in dit geval een goede, stijlvolle én rustige match.

Meer mooie inspiratie voor op de vloer

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Woonaccessoires 4x creatief uitpakken met vloerkleden

styling 4 snelle stylingtips om meer ruimte te creëren

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

shopping Met een felgekleurd vloerkleed krijgt elke ruimte een opkikker

beeld vtwonen Beeld

styling Rond, vierkant, kingsize of mini… zo kies je het juiste vloerkleed

Lees verder onder de advertentie