4x creatief uitpakken met vloerkleden

Houten kandelaar € 37,95, beker € 10,50, poef € 104,95 (). Linnen gordijnen, per set € 79,99 (). Behang Natural Wallcoverings II 389512 van Eijffinger, per rol van 0,91×5,5 m (bxl) € 120,- (). Overig privébezit. Beeld

Wil je iets speciaals doen met een ruimte, maar weet je niet precies wat? Misschien is een vloerkleed wel het antwoord. Je kunt er namelijk meer mee dank je denkt. Tijd voor een lesje creatief omgaan met vloerkleden.

Lees verder onder de advertentie

Uitpakken met vorm

Maak iets creatiefs van het vloerkleed in een ruimte door er een te kiezen met een bijzondere vorm. Tegenwoordig vind je naast rechthoekige, vierkante en ronde kleden ook prachtige organisch gevormde kleden. Vloerkleden in organische vormen geven een ruimte een lieflijk karakter. Ben je fan van abstracte vormen? Ga dan zelf aan de slag met het vloerkleed dat je op de foto hierboven ziet. Geen DIY-held? Soortgelijke vloerkleden, zoals deze beauty, kun je ook kopen. Zo maak je van je vloerkleed een statement piece.

Layers, layers, layers

Waarom één vloerkleed kiezen als je er ook meerdere kunt combineren door ze deels speels over elkaar heen te leggen? Op die manier kun je meteen meerdere kleuren uit je kleurpalet een spotlight geven. Meerdere vloerkleden layeren werkt het beste als je gaat voor langwerpige kleden die je kruislings over elkaar legt. Maar ook een rond over een hoekig kleed werkt prima.

LEES OOK
Shopgids: vind het ideale vloerkleed

Lees verder onder de advertentie

Ruimtelijke vormen

Je kunt vloerkleden ook inzetten als manier om de vorm van een ruimte te accentueren – of juist niet. We leggen het uit: als je een ruimte langer wilt laten lijken helpt het om er een langwerpig kleed neer te leggen. Wil je een vierkante ruimte zachter doen ogen, leg dan een rond kleed neer. En in een grote kamer zorg je voor een geborgen gevoel door ‘eilanden’ te creëren met kleden.

beeld vtwonen Beeld

Aan de muur

Een vloerkleed heet natuurlijk niet voor niets een vloerkleed, maar eerlijk: what’s in a name? We scheuren een pagina uit de stylingboeken uit de Middeleeuwen en hangen een kleed aan de muur. Zo’n wandkleed werkt geluiddempend en geeft een kale wand snel een zachte uitstraling.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Vloerkleed kiezen: zo kies en koop je het juiste vloerkleed

Shop vloerkleden…

Bron: Beeld 1: vtwonen 2-2022 | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire | video Lotte Kwant | beeld 2: vtwonen 10-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar

Lees verder onder de advertentie