Met een felgekleurd vloerkleed krijgt elke ruimte een opkikker

Op de muur krijtverf Jungle per liter € 22,- (Home made by). Wollen vloerkleed 90×180 cm € 299,- (Room 2a). Kast € 95,- (Combitex), geverfd in lakverf Beaujolais per liter € 38,50 (Home made by). Tafel € 450,-, stoel € 125,-, ladekastje € 395,-, oud apparaat € 35,-, aardappelzakstof op tafel (Combitex). Houten tafellamp € 205,-, theepot € 55,-, kruik met oor € 75,-, bank als onderdeel van een set van 2 banken € 275,-, alles van Madam Stoltz (Deens). Ansichtkaart € 0,95 (Art Unlimited). Vitrinekastje € 99,- (Loft).  Beeld

Hier is een raadsel: hoe geef je een ruimte in één klap meer kleur zonder een kwast aan te raken? Met een felgekleurd vloerkleed. Als basis-item geeft een vloerkleed meteen de hele ruimte een andere, kleurrijke sfeer. Inspiratie nodig? vtwonen heeft het web afgespeurd naar een paar mooie kleurrijke kleden.

Lees verder onder de advertentie

Patronen of effen

Als je kiest voor een felgekleurd vloerkleed is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Kijk eerst eens goed naar de rest van je interieur. Bestaat dat uit een redelijk rustig kleurpalet, dan kun je bij het kiezen van een vloerkleed knallen om de ruimte van kleur te voorzien. Ook een leuke print misstaat in een verder rustig interieur niet. Hiermee geef je een interieur niet alleen kleur, maar ook beweging.

LEES OOK
Mix & Match: durft te combineren met patronen, kleuren en materialen

Hoogpolig of laagpolig?

Omdat een vloerkleed in felle kleuren al best intens kan zijn, ligt een laagpolig vloerkleed het meest voor de hand. Een hoogpolig vloerkleed oogt namelijk iets drukker. Wil je toch echt liever een hoogpolig vloerkleed, vanwege z’n zachte en speelse kwaliteiten? Kies dan voor een kleed in een effen kleur, zodat het geheel niet te druk wordt.

LEES OOK
Het vloerkleed: onmisbaar in ieder interieur

Lees verder onder de advertentie

Fijne merken voor vloerkleden

De kledenwereld is eindeloos groot. Waar begin je bij je zoektocht naar een droomkleed? Merken waar je terecht kunt voor mooie kleden zijn onder andere Fatboy, HAY, HKliving en Momo Rugs. En vergeet onze eigen vtwonen collectie niet; niet de meest kleurrijke kleden, maar wel absolute knapperds, al zeggen we het zelf.

Bron: Beeld: vtwonen 03-2017 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie