Dit heb je nodig voor het inrichten van een homegym

Kast Ikea PS 2014, gymmat Plufsig, evenwichtsbank Ikea PS 2014, set kledinghangers Bumerang (Ikea). Oude gymbok (Brût Amsterdam). Houten gymringen MP122 en gymbal van Adidas Ø 65 cm (www.muscle-power.nl). Oude leren gymballen en leren bokshandschoen (Spoor 38). Leren trainingsbal met leren lus en kegel (Neef Louis). Zwarte kist in kast (Combitex). Het dessin is geschilderd in muurverf grijs Plummett 272, zwart Off-Black 57, wit Strong White 2001 (Farrow & Ball). Gestreept vest (Petit Bateau). Gympen New Balance (Maison NL). Beeld

Als je de luxe hebt van een extra kamer in huis, kan je deze inrichten als homegym. Je kunt simpelweg een sportmatje op de grond leggen, maar ook een legitieme sportkamer realiseren in huis. Dit heb je nodig om een optimale homegym in te richten. 

Lees verder onder de advertentie

Vloer

Zweetdruppels beperken zich meestal niet tot het sportmatje. Een makkelijk schoon te maken vloer is dus ook een must als je een eigen homegym gaat maken. PVC is dan ideaal, en goed te onderhouden. Daarnaast is PVC vaak steviger dan laminaat, waardoor het wel tegen een stootje kan. Wel zo fijn in een sportkamer.

LEES OOK
Blijf in beweging: makkelijke sportoefeningen met meubels

Demping

Ook de ondervloer moet in orde zijn bij het inrichten van de homegym. De kans is groot dat je in een homegym vaak wat zwaardere bewegingen uitvoert dan in de rest van het huis. Dan is het wel zo fijn als die bewegingen zo goed mogelijk worden opgevangen en niet in het gehele huis of dat van de buren doordreunen. Voor extra demping of ter vervanging van een sportmat kan je ook fitnesstegels zoals deze inzetten. Ga je met zware gewichten aan de gang? Zorg dan voor extra dikke tegels.

Lees verder onder de advertentie

Houding checken

Met sporten is je houding heel belangrijk. Maak het jezelf extra makkelijk in de homegym door grote spiegels op te hangen of zelfs een spiegelwand te installeren. Zo kun je jezelf goed zien in de spiegels en je houding controleren. Ga in ieder geval voor een extra groot verticaal model, zoals deze van MADE.

Bij de hand

Als je gaat sporten in een homegym, is het wel zo makkelijk om van alles bij de hand te hebben. Handdoeken bijvoorbeeld. Een fijne plek om alles op te bergen na afloop is ook essentieel. Een stellingkast is dan ook een must in elke homegym. Handig voor handdoeken tot sportmatjes en eventueel andere sportartikelen, zoals banden en gewichten.

LEES OOK
Met een gameroom wordt de woonkamer weer van jo
u

Lees verder onder de advertentie

Voor de vuile was

Bezwete handdoeken en sportkleding wil je niet over de toestellen in de homegym laten slingeren. Plaats dan ook meteen een wasmand in de sportkamer om alle vuile was direct in te kunnen deponeren. Heb je een stellingkast? Gebruik dan een wasmand die daar perfect in past, om ruimte te besparen.

Juiste licht

Ook als het donker is wil je kunnen sporten. Goede lampen zijn dan ook onmisbaar als je een homegym gaat inrichten. Nu moeten de lampen in een homegym voornamelijk praktisch zijn, dus de good looks kan je in principe achterwege laten. Het meest functioneel zijn plafondspots met demper. Zo kun je zelf bepalen wanneer je extra licht nodig hebt én is elke hoek van de ruimte optimaal belicht.

LEES OOK
Tipvideo: lichtplan voor basis- en praktische verlichting

Lees verder onder de advertentie

De grote motivator

Wat motiveert je meer tijdens het sporten dan een opzwepend muziekje? Een muziekbox mag dan ook niet ontbreken in een sportkamer. Plaats er een in een stellingkast of op een wandplank, zodat deze tijdens het sporten niet in de weg staat. Het is ook een optie om een muziekbox aan de muur te bevestigen. Haal hiervoor een muurbeugel in huis.

Sportartikelen bij het inrichten van een homegym?

Tijd voor alle sport- en fitnessbenodigdheden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, en uitpakken met allerlei gewichten en andere sporthulpstukken. Houd hierbij vooral de bewegingsruimte in het achterhoofd. Welke sporten wil je allemaal kunnen doen in de homegym?

Voor de homegym…

Lees verder onder de advertentie