Met een gameroom wordt de woonkamer weer van jou

Ingelijste theedoek van David Shrigley. Stoelen Industria X. Beeld

Iedereen met een gamer in huis weet dat dit vooral héél veel geluid met zich meebrengt, van onverstaanbare oerkreten tot blije jaaaaaa’s en nog hardere neeeee’s. Wanneer het gehang in de vakantie de bekende druppel is en je het liefst vlucht van eigen huis en haard, dan wordt het tijd om de woonkamer terug te eisen. Geef ze een droomkamer met scherm, zitzak en chipsschaal en je hebt er geen kind meer aan.

Lees verder onder de advertentie

Waar komt de gameroom?

Eigenlijk is elke ruimte zo ver mogelijk uit jouw buurt ideaal als gamekamer. Veel ruimte heb je er ook al niet voor nodig, dus een deel van de zolder, de rommelkamer, de kelder of het tuinhuis lenen zich er allemaal uitstekend voor. Heb je niet veel extra plek in huis, dan is een combinatie met de slaapkamer misschien een goed plan. Met het gevaar dat het gamen doorgaat tot in de nachtelijke uren, maar daar kan vast iets op gevonden worden.

De perfecte gamestoel

Dé manier om je spelletjesverslaafde van woonkamer naar gameroom te krijgen is een goede stoel. Zo’n gamestoel biedt extra ondersteuning voor de rug en nek en kan met een beetje geluk ook flink achterover leunen als er een korte rek-en-strekpauze moet worden gehouden. Komt dat nekkussentje bij deze zwart-rode gamestoel dan ook even fijn uit! Stylish verantwoord zijn de stoelen in onze ogen totaal niet, maar ga gewoon uit van het principe ‘hoe lelijker, hoe beter’. Zit je altijd goed.

Doe ook maar een desk

De ene gamer is de andere niet: de een zit namelijk graag onderuit met de controller van de spelletjescomputer, de ander is niet uit de gamestoel te slaan. Valt jouw huisgenoot onder die laatste categorie, dan hoort er natuurlijk ook een bureau bij die stoel. Een gewoon bureau of de oude keukentafel volstaat uiteraard, maar er bestaan ook speciale gamebureaus met allerlei toeters en bellen. De ultieme set bestaat namelijk uit een computer op een gamebureau met voldoende plek, een haak voor de headset en een uitsparing voor een drinkglas. Ga je nog een stapje verder, dan scoor je echt bonuspunten met dit gamebureau met led-verlichting.

Lees verder onder de advertentie

Om te overwegen: speakers

De vraag is natuurlijk of jij het wilt, maar in de ultieme gameroom mag ook een stel goede speakers niet ontbreken. Mocht je een plek voor de kamer hebben gevonden op voldoende geluidsafstand, dan is het misschien zelfs een mooi verjaardagscadeau. De game-ervaring wordt er alleen nog maar beter van en wie weet overstemt het wel het gegil en het luidkeelse verslag van het spel. Misschien moet je eerst zelf even de proef op de som nemen voordat ze echt in gebruik worden genomen. Deze twee gamespeakers met sfeerverlichting en kraakhelder geluid kun je natuurlijk altijd lenen als je zelf een feestje geeft.

Verder mag niet ontbreken:

Bron: beeld: vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | productie & styling Living Inside | fotografie Armelle Habib

Lees verder onder de advertentie