Slapen, werken of spelen op zolder?

beeld vtwonen Beeld

Je zolder inrichten kan een lastige opgave zijn. Want je wilt er het liefst kunnen slapen, werken én spelen. Met deze drie indeelideeën is je zolder voor alles geschikt!

Lees verder onder de advertentie

1. Kantoor aan huis

Licht
Als het dak hoog genoeg is, heb je geen dakkapel nodig. Platte, schuine ramen zijn een goedkopere oplossing en bovendien geven ze een loftachtig effect. De kroonluchter boven het bureau is een mooie blikvanger en door in de hal dezelfde kroonluchter op te hangen, wordt het loft-beeld versterkt.

Opbergruimte
In de lage ruimtes van de zolder zijn opbergplekken gecreëerd. Tegen de achtermuur is ruimte voor een muurvullende bibliotheek met trap. Tip: maak er meteen een kleine voorraadkast in voor thee en koffie en een hotelkoelkastje.

Ruimte
Door het dak van de zolder in het zicht te laten, krijgt de ruimte iets bijzonders. Naar de gang zijn dubbele glazen deuren geplaatst om de zolder optisch te vergroten en door schuifdeuren te nemen, hou je meer ruimte over.

Lees verder onder de advertentie

Extra
Gebruik een deel van de ruimte voor een kleine badkamer, en om een ruimte voor wassen en drogen te creëren – ook afgesloten met schuifdeuren. Plaats in het kantoor een slaapbank, zodat eventuele logés daar kunnen overnachten mét de luxe van een eigen badkamer!

2. De studeer- en slaapkamer

Muur
Met een muur midden in de ruimte suggereer je een aparte studeer- en slaapkamer. Door deze muur bovendien slechts twee meter hoog te maken, blijft de nok vrij en het ruimtegevoel behouden. Aan de studeerzijde omarmt de muur een voorraadkast en gewone kasten aan de slaapzijde van het bed. De plank in de muur kan worden gebruikt om dingen weg te leggen of neer te zetten. Nissen in de zijkanten van de muur bieden plaats aan bijzondere accessoires.

Opbergen
In deze variant is er geen bergruimte gemaakt in de hoeken, waardoor de zolder ruimtelijk blijft. Het lage meubel rechts dat net zo breed is als het schuine raam biedt ruimte voor een flatscreen en wat kleine spullen. De kamer met veel kastruimte bevindt zich elders in het huis. Aan de studeerzijde staat een grote dubbele bureau onder het raam met daarnaast opnieuw een laag meubel voor wat kleine spullen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

3. De familiekamer

In deze variant hebben twee (of vier) kinderen hun eigen slaapkamer mét badkamer. Aan de andere kant zit de werk- en knutselkamer.

Matglas
De herhaling van de matglazen deuren – twee naar de werkkamers en twee naar de slaapkamers – is een mooi detail.

Lees verder onder de advertentie

Gangkast
Alle kasten in de kamers komen uit op de gang. Zo gaat er in de kamers geen wand-ruimte verloren aan kastdeuren en wordt de gang interessanter doordat er iets gebeurt.

XL-planken
Aan de twee gigantische planken aan de muur kunnen de kinderen naar hartenlust werken, knutselen en kleien. Eindelijk een ruimte waar niet elke dag hoeft te worden opgeruimd.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen home guide 2015