Dit is alles wat je moet weten over een betonvloer

beeld vtwonen Beeld

Wat voor ruimte je ook wilt aankleden met een betonnen vloer: er is een passend variant voor elk project. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet vertellen we hier alles wat je over een betonvloer moet weten. Welke soorten betonvloeren zijn er? En waar let je op voor- en nadat je een betonvloer laat gieten? Je leest het hier.

Lees verder onder de advertentie

Twee soorten betonvloer

Het is goed om te weten dat er twee soorten betonvloeren bestaan: een massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook. Het effect is nagenoeg hetzelfde, maar het leggen en de mogelijkheden verschillen.

Ook een betonlook op andere manieren in het interieur verwerken? Zo style je met beton.

Massieve betonvloer

De naam zegt het eigenlijk al: een massieve betonvloer is van 100 procent puur beton en daarmee ontzettend zwaar. Een massieve betonvloer kun je zowel binnen als buiten leggen en is bestand tegen bijna alle invloeden van buitenaf. Zo’n vloer is perfect te leggen met een vloerverwarming eronder, wat het huis heerlijk aangenaam maakt. De vloer wordt minimaal 7 centimeter dik als je hem binnen legt en 15 centimeter als hij buiten komt.

Lees verder onder de advertentie

De voordelen van een massieve betonvloer op een rij:

  • Je vloer is naadloos en één geheel.
  • Geschikt voor elke interieurstijl: van stoer tot landelijk en minimalistisch.
  • Je kunt verschillende kleuren beton kiezen.
  • Je moet bijna niet omkijken naar het onderhoud, mits je de vloer goed impregneert na het leggen.

De gemiddelde prijs van een massieve betonvloer ligt tussen de 40 en 140 euro per vierkante meter, afhankelijk van het soort beton dat je kiest.

Lees verder onder de advertentie

Voor wie geen vloerverwarming wil, een dik kleed maakt het geheel ook knus. Shop de wolligste tapijten hier.

Vrijstaand bad Tub in kleur Powder White, 165x72x60 cm(lxbxh) € 3085,-, badplank Board in blank eiken, 78×27 cm(lxb) € 275,-, badthermostaat Grip met hendels in kleurBronze € 895,- (ook in kleuren Black Steel, Brushed, Charcoalen Chrome). Wastafel onderkast Cube van eikenfineer inkleur Oak, met 1 lade, 30x120x43,5 cm (hxbxd) € 519,-(ook in kleuren Oak Black en in 30x60x43,5 cm € 455,- en30x90x43,5 cm € 469,-), wasbak Tank van beton in kleurConcrete, zonder kraangaten,10x120x46 cm (hxbxd)€ 1199,- (ook in kleuren Concrete Black en White en diverseformaten), wandkraan Grip afdekset 2-greeps, uitloop23 cm in kleur Bronze € 453,- (ook in kleuren Black Steel,Brushed, Charcoal en Chrome). Douchethermostaat Gripmet hendel in kleur Bronze € 839,- (ook in kleuren BlackSteel, Brushed, Charcoal en Chrome), hoofddouche Solid inkleur Bronze, 25 cm € 570,- (ook in kleuren Black Steel,Brushed, Charcoal en Chrome), douchearm Solid 30 cm inkleur Bronze € 144,- (ook in Black Steel, Brushed, Charcoal enChrome), staafhanddouche Solid in kleur Bronze € 92,- (ookin Black Steel, Brushed, Charcoal en Chrome) met doucheslang in kleur Bronze € 48,- (ook in Black Steel, Brushed,Charcoal en Chrome), slangaansluitknie Solid in kleurBronze € 76,- (ook in Black Steel, Brushed, Charcoal enChrome) , tegels Composite Dark Grey, 60×60 cm per m²€ 57,50 (ook in 120×120, 30×60, 15×60 cm, Muretto enMozaïek in 30×30 cm).  Beeld

Gietvloer met betonlook

Heb je weinig opbouwruimte op de plaats waar de betonvloer moet komen, dan kun je beter voor een gietvloer met betonlook gaan. Deze wordt 1 tot 5 millimeter dik. Daarmee is de vloer een stuk minder zwaar dan massief beton en zal het de fundering minder belasten. Het leuke aan een gietvloer is dat je hem niet alleen op de vloer kunt leggen, maar ook kunt gebruiken om trappen of de wanden in bijvoorbeeld de badkamer mee te bekleden. Met een speciale coating tegen vocht en vuil blijft een gietvloer mooi.

Lees verder onder de advertentie

Net als een massieve betonvloer kun je een gietvloer prima in combinatie met vloerverwarming aanleggen. Meer voordelen van een gietvloer met betonlook:

  • Het is dun.
  • Het is sterk en slijt amper.
  • Onderhoud wordt een stuk makkelijker.
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een nadeel van een gietvloer is dat het arbeidsintensiever is om te plaatsen. Daarnaast kun je er pas ruim een week later overheen lopen, omdat het materiaal redelijk langzaam droogt. De gemiddelde prijs voor een gietvloer met betonlook ligt tussen de 70 en 155 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. De prijs is afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest.

Lees verder onder de advertentie

Shop met beton…

Bron: Foto 1: fotografie Marij Hessel | Foto 2: vtwonen collectie 08-2020