Beton ciré in de badkamer: voorbeelden, voordelen en zelf doen

beeld vtwonen Beeld

Beton ciré is van oorsprong een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling is ‘geweven beton’. Door de toevoeging van speciale materialen en harsen aan het cement heeft beton ciré een enorme hardheid, maar ook een hoge flexibiliteit. Het is op veel manieren te verwerken en ideaal voor de badkamer.

Lees verder onder de advertentie

Waarom een beton ciré badkamer?

Wat dacht je van deze voordelen?

  • Het materiaal kan op elke ondergrond worden aangebracht. Je kunt hierbij denken aan gipsplaten, oud tegelwerk, hout en zelfs metaal. Handig dus voor het opknappen of renoveren van bijvoorbeeld een oude badkamer. Slopen hoeft niet, je kunt gewoon over de oude lagen heen werken.
  • De stuclaag die je aanbrengt is ongeveer 3 mm dun. Een groot voordeel bij het gebruik op vloeren. Doordat het laagje zo dun is, ontstaan er geen grote hoogteverschillen en hoeft de deur in de meeste gevallen niet ingekort te worden.
  • Je creëert met beton ciré verschillende sferen. Zo kun je het heel glad aanbrengen voor een moderne uitstraling, maar ook op een tadelakt-achtige wijze voor een Oosters effect. De verschillende effecten en nuances zijn aan te brengen met een speciale spaan.
  • Je kunt tot wel 50 kleuren mengen.
  • Beton ciré is water- en oliebestendig dankzij een speciale coating. Hierdoor is het een ideaal product voor de natte ruimtes in huis, ook op de vloer.
  • Het is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Denk bij de badkamer maar eens aan alle voegen die vuil kunnen worden. Met beton ciré heb je hier geen last van.

Wat kost het?

De prijs van beton ciré verschilt per aanbieder. Gemiddeld betaal je rond de € 45 en € 60 per vierkante meter. Maar je kunt het ook door een specialist laten aanbrengen. Dan betaal je ruim € 100 per vierkante meter extra.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

“De letterlijke vertaling van beton ciré is ‘geweven beton'”

Beton ciré (zelf) aanbrengen

Lees verder onder de advertentie