De kracht van materialen: 3x stylen met beton

Stoel Hauteville met kuipje van beton (debetonfabriek.nl). Salontafel van gepatineerd ijzer (paullelieveld.com). Op tafel: grijze trommel van keramiek, Ivy (housedoctor.com). Zwarte vaas (loods5.nl). Klein vaasje bobbles (housedoctor.com). Sofa is eigen ontwerp; het onderstel is gemaakt van mdf, afgewerkt met beton-ciré. Erbovenop een daybedkussen – zie uitleg hiernaast. Overige kussens: grijs (loods5.nl), roze en zwart (aaimadewithlove.com). Grote lamp is vintage, gekocht bij Dolores Del Dia in Amsterdam, de kap is gemaakt door René Houben (renehouben.com). Lijst op de grond is van massief eiken 50×70 cm (papercollective.com). Op het aanrecht: vaas (loods5.nl). Fles met ronde dop Muses Talia (fermliving.com). Bord (couleurlocale.eu). Keukendoek (housedoctor.com). Zeeppompje van Skins Cosmetics (skins.nl). Beeld

Beton is een lekker ruig materiaal. Het geeft je interieur een stoere en industriële uitstraling. Toch kan het ook een hele zachte kant hebben; als je het maar combineert met zachte materialen zoals linnen, eikenhout en fluweel. Benieuwd hoe je dit toepast in jouw interieur? Wij geven tips! 

Lees verder onder de advertentie

Warmte met hout

Beton heeft van zichzelf een strakke uitstraling waardoor het perfect in een minimalistisch of modern interieur past. Maar je kunt het ook goed met andere stijlen combineren. Sterker nog, het wordt zelfs mooier wanneer je het met zachte structuren combineert. Denk bijvoorbeeld aan een houten keuken met een betonnen werkblad. Fris en stoer! Ze halen het beste bij elkaar naar boven.

Licht en puur linnen

Linnen heeft hetzelfde effect op beton. Linnen gordijnen zijn ideale sfeermakers, maar een ander prachtig alternatief zijn houten luiken met linnen panelen. Het licht van buiten wordt door het linnen mooi gefilterd, wat zorgt voor een warm gevoel. Verschillende natuurlijke materialen – ideaal voor deze relaxplek – versterken elkaar.

Lees verder onder de advertentie

Kijk ook even hier: onze vtwonen collectie bedlinnen.

Een touch van velours

De combinatie van beton en velours geeft je interieur een elegante touch. Velours wordt ook wel velvet of fluweel genoemd en zie je al een tijdje terug in fauteuils, kussens en poefs. Goed nieuws: het blijft een trend. Het materiaal past bij iedere woonstijl, en in een industrieel interieur geeft het beton een zachtere uitstraling. Aan jou de keus hoeveel fluweel je terug laat komen. Een fluwelen bank is met recht een eyecatcher te noemen, maar je kunt ook kiezen voor fluwelen kussens in zachte kleuren en de stof wat subtieler toepassen. Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

Stylen met beton…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 1-2020 | Styling Marlies Does, fotografie Peggy Janssen