Vlot verhuizen met de tips van stylisten Ozanne en Guillemine

beeld vtwonen Beeld

Voor zij die van het woord ‘verhuizen’ alleen al zenuwachtig worden: met deze tips van stylistes Ozanne en Guillemine loopt jouw verhuis op wieltjes! (In samenwerking met Verhuizingen DAC)

Lees verder onder de advertentie

Maak een draaiboek

Je settelen in je nieuwe stekje is geweldig. De verhuis die eraan vooraf gaat, is dat vaak heel wat minder. Bereid je dus goed voor! Vermijd de meeste verhuisstress met een overzichtelijk draaiboek. Hierin lijst je naast een goede verhuischecklist op wie wat meebrengt naar het nieuwe huis (zeker wanneer je voor het eerst gaat samenwonen), wat er allemaal nog moet gebeuren voor het zover is en wat er allemaal nog gekocht moet worden.

In het draaiboek kan je ook de afmetingen van je (grote) meubels noteren om zo te bepalen waar ze in de nieuwe woning passen. Teken een plannetje uit zodat je je hier ook visueel een beeld van kan vormen. Op die manier weet je bij het verhuizen meteen waar alles heen moet.

Kies een kleur

Label per ruimte alle dozen met een bepaald kleur: zo weten je familie en vrienden of een verhuisfirma zoals Verhuizingen DAC bij het naar binnen brengen meteen in welke ruimte de verhuisdozen moeten komen. Rood? Dat mag naar de keuken! Blauw? Breng maar naar de badkamer. Handig!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

No stress

Denk bij de verhuis ook aan je huisdieren. Een ingrijpende verandering in de leefomgeving van je kat of hond brengt ook bij hen heel wat te weeg. Maak een kamer vrij waarin het beestje zich tijdens de verhuis kan terugtrekken om aan de drukte te ontsnappen. Voorzie de deur van een ‘niet storen’-bordje, zodat voor alle verhuizers duidelijk is dat het diertje daar zit.

Zuinig inpakken en verhuizen

Wees slim en verhuis zoveel mogelijk van je spullen in grotere interieurstukken die sowieso ook een plaatsje krijgen in de nieuwe woning. Vul bijvoorbeeld lades van kasten, plastic bewaardozen of wijnkistjes en verpak ze met cellofaan. Glazen en breekbare spullen bescherm je met handdoeken, kussentjes of plaids. Zo beperk je het aantal kartonnen dozen en kranten dat je na de verhuis naar het containerpark moet brengen.

Lees verder onder de advertentie

De eerste dagen

Stel een starterspakket samen voor keuken en badkamer met spullen die je zo goed als elke dag nodig hebt. Neem dat pakket pas helemaal op het einde mee in een duidelijk gelabelde doos. Verhuizen gebeurt vaak op heel korte termijn, wat wil zeggen dat je de eerste dagen wellicht tussen de ingepakte dozen moet doorbrengen en misschien nog niet meteen alles terugvindt. Met zo’n starterspakket kom je de eerste dagen niets tekort én je verliest geen tijd met eindeloos zoeken naar de juiste doos.

Op voorhand

Een verhuis begint al zo’n vier weken op voorhand. Leeg stelselmatig je vriezer en koelkast, pak alvast de spullen en kledij in die je niet meer zal dragen (kledingstukken aan hangers houd je makkelijk samen door er een vuilniszak overheen te trekken) en geef zo’n twee dagen voor de effectieve verhuisdatum geen water meer aan je planten (maar doe dat wel meteen na de verhuis).

Bron: in samenwerking met Verhuizingen DAC. | Foto: Vitaya

Lees verder onder de advertentie