Zo maak je oude meubelstukken weer als nieuw

Wanneer een meubel al jaren met liefde gebruikt wordt, kan je dat er vaak aan zien. Toch betekent dat niet dat je er afscheid van hoeft te nemen. Met een gezonde dosis ondernemingszin, creativiteit en, toegegeven, af en toe wat hulp van een ervaren vakman wordt die ‘something old’ in geen tijd ‘something new’. (In samenwerking met jaimy, marktplaats voor vakmannen)

Do It Yourself

Restaureren, dat kan je soms ook gewoon zelf. Bij de make-over van Loes en Kim uit ‘Een frisse start met vtwonen’ botsten vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine op het tafeltje met bijpassende krukjes dat dochtertjes Nine en Lita van hun oma kregen. De set werd jarenlang intensief gebruikt en dat was er aan te zien. Dankzij een simpel laagje verf en een zacht kussen werden ze snel weer als nieuw. Klaar om nog jaren van te genieten!

Zo’n simpele opknapbeurt, dat kan jij ook. Zelfs voor de meest onhandige klussers bestaan Pinterest-proof projecten en makkelijke make-overs. Zo had het wijnrek van Lies en Matthias’ ‘voke’ duidelijk z’n beste tijd gehad. Toch was één laagje krijtverf al voldoende om het stuk nieuw leven in te blazen.

Het grote werk

Zie jij de restauratiewerken wat grootser, maar heb je stiekem twee linkerhanden of gewoonweg geen tijd? Schakel dan een vakman in. Zo werd voor de archiefkasten van Kim uit aflevering 1 de hulp van jaimy schilders en decorateurs ingeroepen. Via het platform vonden Ozanne en Guillemine een ervaren schrijnwerker en schilder die de kast compleet wisten te transformeren tot verschillende nieuwe meubelstukken. Het grootste deel ging naar de turnruimte van de kids, twee schuiven vonden een nieuwe thuis in de handgemaakte tv-kast en één schuif werd verstevigd om dienst te doen als platform in het nieuwe kapsalon van Loes.

Ook de kast en oude banken van Lies en Matthias kregen een tweede leven. Ozanne en Guillemine bedachten een originele manier om de meubelstukken te combineren. Voor de schrijnwerken deden ze via jaimy een beroep op ervaren schrijnwerkers. De kast werd zorgvuldig in tweeën gesplitst en de banken werden professioneel opgeknapt en verstevigd. De bovenkant van de kast werd op een bank geplaatst en vervolgens omwille van de veiligheid aan de muur bevestigd.

Over jaimy

Ben jij op zoek naar een ervaren schrijnwerker, schilder, loodgieter, elektricien of glaswerker? Via het online platform www.jaimy.be/nl vind jij eenvoudig een vakman uit jouw buurt. Je uploadt je opdracht, ontvangt vervolgens offertes van professionals en kiest zelf met wie je in zee gaat. Tevreden? Dan deel je je lovende woorden op het platform. Da’s zo gefixt.

Bron: in samenwerking met jaimy | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 1 en aflevering 3

nog meer: TV