Zo maak je jouw badkamer Pinterest-proof

Renoveren, dat kost heel wat geld én tijd. Gelukkig kan je er ook met een aantal kleine aanpassingen voor zorgen dat je badkamer een volledig nieuwe look en feel krijgt. Dankzij een gerichte make-over is ze in no time helemaal Pinterest-proof zònder dat je alles uit hoeft te breken. (In samenwerking met Facq)

1. Zwarte kranen

Met stip op één in onze lijst met badkamerwensen? Zwarte kranen. Zelfs zonder je hele sanitair te vervangen, geeft de switch naar donker kraanwerk meteen een luxueuzer gevoel. Back to black als het ware! Badkamerspecialist Facq heeft een ruim assortiment aan zwarte, tijdloze kranen. Het leuke eraan is dat je met zo’n donker exemplaar een subtiel statement maakt zonder dat ze de badkamer overheersen. Je kan daarnaast dus nog naar hartelust accessoires toevoegen.

2. Stijlvolle essentials

Badkameraccessoires: het zijn essentials die jouw badkamer kunnen maken of breken. Je kiest dan ook maar beter voor items die perfect bij jouw stijl passen. Ga voor neutrale kleuren die mooi opgaan in je interieur, gecombineerd met enkele eyecatchers. Je accessoires beu? Haal er dan gewoon nieuwe in huis. Ga even langs bij Facq voor een aantal mooie zeephouders waarin jij jouw favoriete producten kan overgieten en een handdoekrek of douchekorf die bij je kraanwerk past. Zelfs je borstelhouder kan je personaliseren. Zo blijft alles een mooi geheel.

3. Plantjes

Groen werkt, ook in de badkamer. Kies voor planten die het goed doen in vochtige ruimtes, zoals een ficus of een sanseveria en durf af te wisselen. Combineer een lange hangplant bijvoorbeeld eens met een helende aloë vera om je eigen urban jungle-effect te creëeren. Wanneer je slim kiest, kunnen je planten naast decoratief ook functioneel zijn. Zo werkt een varen bijvoorbeeld luchtzuiverend, waardoor schimmels en onzuiverheden geen kans krijgen.

Over Facq

Het Belgische familiebedrijf Facq  handelt al sinds 1880 in kwalitatieve badkamers en verwarmingsystemen. Hun missie? Je woning zo comfortabel én mooi mogelijk te maken. Daarom zijn zij het ideale aanspreekpunt voor al je vragen rond sanitair en verwarming. In hun veertien Belgische showrooms zet je, al wandelend door hun uitgebreide assortiment, de eerste stappen naar je droombadkamer.

Bron: in samenwerking met Facq | Foto’s: Facq en ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 2

nog meer: TV