Zo kies je de juiste vloer voor jouw woning

Bij de keuze voor een vloer zie je soms de bomen door het bos niet meer. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij maakten een handig overzichtje om de beslissing gemakkelijker te maken! (promotie)

Wat vind je mooi?

Op een vloer moet je helemaal verliefd zijn, want hij speelt de hoofdrol in je huis. Neem daarom voldoende tijd om inspiratie op te doen en een duidelijk beeld te krijgen van wat je precies wil. De belangrijkste tip om te onthouden: ‘kies de kleur met je hart, het materiaal met je verstand’.

Wat past in je interieur?

Een vloer ziet er altijd een beetje anders uit in de winkel dan bij je thuis. Neem daarom staaltjes mee van vloeren die je mooi vindt om te zien of ze ook echt in je interieur passen. Bekijk ze in verschillende soorten licht én in het daglicht om te checken of de vloer er op ieder moment van de dag mooi uitziet. Kijk ook eens naar de ruimte waar je de vloer wil leggen. Grote tegels zullen bijvoorbeeld een kleine kamer nog kleiner doen lijken. Ook de richting waarin je de planken van een houten vloer zal leggen, heeft een effect op de ruimte.

Wat is je budget?

De ene vloer zal duurder zijn dan de andere. Dat hangt allemaal af van het materiaal waarvoor je kiest. Zo is een parketvloer meestal duurder dan een laminaatvloer. Dat een vloer goedkoper is, betekent niet dat hij minder goed is: ook vloeren met een kleiner prijskaartje kunnen een goede kwaliteit hebben. Bij BerryAlloc vind je vloeren voor ieder budget, mooie parketvloeren, laminaat of click vinyl vloeren. Kijk maar naar de mooie Pure Click vloer uit de make-over van Veerle en Dimitri.

De functie van je vloer

Het is belangrijk dat je een vloer kiest die bij je levensstijl past. Poets je niet graag? Dan is een onderhoudsvriendelijke vloer de beste optie. Ook wanneer je kinderen hebt, kan je best kiezen voor een vloer die bestand is tegen beschadiging. Zo blijft hij mooi, ook nadat erop gemorst of gekrast is geweest.

Een vloer die aan uiteenlopende wensen voldoet, is de vinylvloer. De installatie hiervan is zeer eenvoudig, dankzij het DreamClick systeem van BerryAlloc. Ook op vlak van kleuren zijn geen compromissen nodig, want het assortiment is ruim. Voor ieder wat wils dus! Een vinylvloer is bovendien waterbestendig en kan zeker tegen een stootje door het duurzame materiaal. Een topvloer voor een gezin met kinderen en/of huisdieren.

Een vloer met visgraatmotief

Het visgraatpatroon is ongetwijfeld een van de meest succesvolle vloerpatronen in de geschiedenis van de mens. Lange tijd werden er massaal vloerbedekkingen over die ‘ouderwetse’ visgraatvloeren gelegd. Maar tegenwoordig zijn ze weer super populair. Je vindt ze zowel in herenhuizen als in modernere woningen. Wil je dit motief niet in hout, maar in een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal, dan kan dit. BerryAlloc heeft visgraatvloeren in diverse kleuren beschikbaar. Niet inboeten op gebruiksgemak en toch helemaal mee met de tijd.

Bron: in samenwerking met BerryAlloc | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 2

nog meer: TV