Zo creëer je sfeer in de slaapkamer

In de allerlaatste aflevering van ‘Een frisse start met vtwonen’ maakten we kennis met Carolien en Carlo, een koppel dat gek is op paarden én op elkaar. Ze ruilden hun huurappartement in voor een ruimer en vooral gezelliger huurhuis, inclusief imposante master bedroom. Ozanne en Guillemine maakten er een sfeervolle plek van, helemaal op maat van Carolien en Carlo. (In samenwerking met Beter Bed)

Een likje verf

In de slaapkamer van Carlo en Carolien zorgden Ozanne en Guillemine voor de perfecte balans tussen ruimtelijk en gezellig. Ze versterkten het huis-in-huis effect in de nok onder het dak door het sfeervol hoekje in warme en zoete tinten te schilderen. Ook de oude kast van het koppel kreeg een likje verf waardoor hij mooi opgaat in de ruimte.

In contrast met de rustige tinten aan de ene kant van de kamer, kreeg de muur aan het bed een opvallende accentkleur: donker blauwgroen. Tegen alle verwachtingen in, viel niet alleen Carolien maar ook Carlo meteen voor de uitgesproken kleur. De wisselwerking tussen neutraal en opvallend bracht de hele slaapkamer tot leven. Missie geslaagd!

Een groene toets

Aan de muur of in een plantenpot: groen brengt altijd sfeer. Ozanne en Guillemine combineerden de twee in de slaapkamer van Carlo en Carolien. De muur achter de boxspring van Beter Bed werd een eyecatcher van formaat: een combinatie van donkergroen met een botanische poster. En omdat een echte plant toch nog steeds beter werkt dan eentje op papier, plaatsten de vtwonen stylisten verschillende planten doorheen de ruimte. Van groot en elegant aan het raam tot klein op de kast. De verschillende vazen in de ruimte werden daarnaast gevuld met subtiele takken voor een speels effect.

De persoonlijke touch

Een slaapkamer wordt pas écht eigen en sfeervol als je kan zien wie er elke avond onder de wol kruipt. Als verkoopster heeft Carolien een hele collectie juwelen opgebouwd, die ze maar al te graag tentoonstelt. Ozanne en Guillemine plaatsten een glazen make-uptafel in de nok onder het dak. Op die manier blijven de meest waardevolle stukken van Carolien stofvrij en goed beschermd. Bovendien wordt het zo ’s ochtends nog makkelijker (en leuker!) om haar juwelen voor die dag uit te kiezen. Iets om naar uit te kijken bij het wakker worden!

Ultiem slaapcomfort

De ster van de slaapkamer is en blijft uiteraard het bed. Als vrachtwagenchauffeur heeft Carlo z’n vaste aantal uren slaap hard nodig, en daar kwam hij in hun oude bed nog maar moeilijk aan. Ook Carolien leed eronder: wanneer Carlo ’s nachts moest opstaan, werd zij ook wakker. Het versleten bed mocht daarom in geen geval mee verhuizen. Ozanne en Guillemine kozen voor een splinternieuwe boxspring van beddenspecialist Beter Bed ter vervanging. Die heeft twee aparte boxen die elektrisch verstelbaar zijn met behulp van een afstandsbediening. Zo kunnen Carlo en Carolien elk hun favoriete slaappositie kiezen. Een betere slaaphouding zou – tot grote opluchting van Carolien – zelfs het snurkprobleem van Carlo kunnen verhelpen. Wij duimen mee!

De nieuwe boxspring van Beter Bed is het pronkstuk van de nieuwe slaapkamer. Ozanne en Guillemine kozen dan ook alle details zelf: van matras tot topmatras en van hoofdbord tot poten. De matras werd volledig mee gestoffeerd voor een afgewerkte look. De vtwonen stylisten kozen voor lichtgrijs, wat een mooi contrast geeft met de kleurrijke muur en de warme texturen van de bedbekleding. Hun keuze leek goed in de smaak te vallen bij Carolien en Carlo. Aan de “jawadde’s” en “ho ho ho’s” van Carlo te horen, kon hij dan ook niet wachten om ’s avonds in z’n nieuwe bed te kruipen!

Over Beter Bed

Slaapspecialist Beter Bed viert dit jaar alweer haar 35-jarige jubileum. In meer dan 1000 winkels kan je terecht voor hun uitgebreide assortiment aan slaapkamerbenodigdheden. Hun bedden, boxsprings, matrassen, bedbodems, slaapkamermeubels en bedtextiel worden groots ingekocht, waardoor je altijd geniet van kwaliteit voor een lage prijs. Zo kan je op twee oren slapen!

Bron: in samenwerking met Beter Bed | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 8

nog meer: TV