Wit én gezellig? Zo doe je dat

In de vierde aflevering van ‘Een frisse start met vtwonen’ maakten we kennis met Nathalie, een levensgenieter met een voorliefde voor de Provence. Stylisten Ozanne en Guillemine kregen de opdracht om haar kleine appartement aan zee zo licht en gezellig mogelijk aan te kleden. Ze kozen daarom voor een witte basis en haalden met enkele simpele aanpassingen de Zuiderse gezelligheid van de Provence in huis. (In samenwerking met Berry Alloc)

Fans van het eerste uur kennen Loes en Kim, die hun noodwoning inruilden voor een gerenoveerde hoeve. Hun nieuwe woonst, en in het bijzonder hun zitkuil, werd knus aangekleed met behulp van donkere tinten. Dankzij de warme kleuren en materialen werd het verlaagde zitgedeelte een gezellige cocon. De donkere laminaatvloer (Impulse V4 – Charme Black) van Berry Alloc was zonder twijfel de kers op de taart. Maar hoe krijg je datzelfde knusse effect met een lichte vloer? Onmogelijk? Dat heb je mis!

Eenvoud en eenheid

Om de landelijke sfeer van de Provence na te boosten en de woning zowel licht als gezellig te maken, kozen Ozanne en Guillemine voor een witte kliklaminaatvloer met een fijne houtstructuur (Impulse V4 – B&W White) van Berry Alloc. Die werd in de volledige leefruimte op de kille tegelvloer geplaatst, waardoor de beperkte oppervlakte meteen veel groter oogt. Bovendien weerkaatst de vloer het licht dat binnenvalt optimaal waardoor het gezin dubbel zoveel van het zonnetje kan genieten.

Warm én onderhoudsvriendelijk

Met een peuter en baby in huis, is een degelijke en comfortabele vloer essentieel  Omdat de klikvloerlaminaat van Berry Alloc warm aanvoelt, is het voor de kids – én voor Nathalie – een stuk aangenamer om erop rond te lopen (of te kruipen). Daarnaast is hij slijtvast waardoor de kinderen er naar hartelust kunnen op spelen. Doordat de vloer onderhoudsvriendelijk is, werd hij bovendien ook in de keuken geplaatst. Zo kan Nathalie met een gerust gemoed samen met haar kids kokkerellen.

De ideale basis

Het handige aan een blanco basis is dat je er werkelijk elke kant mee uitkan. Zo wordt de witte vloer in Nathalie’s appartement warmer dankzij goedgekozen zandkleuren en pasteltinten. Ben je zelf overtuigd van de voordelen van licht laminaat? Combineer het dan zeker met kleur, zodat warme tinten en knusse texturen de rest van het werk kunnen doen.

Bron: in samenwerking met Berry Alloc | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 4

nog meer: TV