Stylingtips voor een warme en donkere slaapkamer

Luxe en gezelligheid, maar toch een tikkeltje stoer: wij zijn verliefd op deze warme slaapkamer van Veerle en Dimitri! Donkere kleuren en een toffe mix van materialen zorgen ervoor dat het allesbehalve saai wordt. Hier zijn onze tips om de slaapkamer tot je favoriete plekje in huis om te toveren! (promotie)

Kies voor comfort

Het bed is het centrale punt van de slaapkamer en verdient dus extra aandacht. Voor een goede nachtrust is comfort het belangrijkste, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarvoor is een boxspring de perfecte oplossing! Bij Swiss Sense vind je een groot aanbod aan boxsprings naar ieders budget en smaak én kun je zelf je ideale boxspring samenstellen, zodat hij perfect in je interieur past. Bij de make-over van Veerle en Dimi kozen ze voor boxspring Home 160 in Mercato Grey.

Durf te decoreren

Alleen al van je bed kun je een echt kunstwerkje maken door er het mooiste beddengoed op te leggen. In deze slaapkamer gebruikten we beddengoed Dixxius Fenna bij Swiss Sense. Samen met een toffe mix van sierkussens en een zacht bontje als sprei maak je er een zacht nestje van. Wees bovendien niet te spaarzaam met decoratiestukken: een interessante mix van oude en moderne items brengt je slaapkamer meteen tot leven!

Warme, donkere kleuren

Juweeltinten stralen ultieme luxe uit. Hul daarom zowel je muren als je inkleding in kleuren met een warme ondertoon zoals smaragdgroen of kobaltblauw. Meubels in donkere houttinten passen hier trouwens perfect bij. Wil je wat spannenders? Voeg dan een vleugje kleur toe, zoals een plaid in okergeel of enkele planten.

Zachte sfeerverlichting

Te koel of te fel licht kan je nachtrust zwaar verstoren. Verspreid daarom zachte, warme sfeerverlichting doorheen je slaapkamer om een ontspannen sfeer te creëren. Bovendien is het ook een goed idee om dimmers in te stellen, zo kun je het licht altijd aanpassen naar de gewenste sterkte.

Bron: in samenwerking met Swiss Sense | Fotografie Jonah Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Uit: Een frisse start met vtwonen, aflevering 2

nog meer: TV