Vooruitblik: de badkamertrends van 2020

Het einde van het jaar sluipt dichterbij. Dat betekent: nieuwe trends die in volle ontwikkeling zijn. Is het jouw goede voornemen om de badkamer aan te pakken? Lees dan snel verder, want dit zijn de badkamertrends die 2020 zullen bepalen. (In samenwerking met Facq)

Nieuwe collectie van Delpha-Unique, beschikbaar vanaf 2020 bij Facq.

Wabi-Sabi

Wie nog niet van Wabi-Sabi hoorde, moet zichzelf snel bijscholen, want deze interieurtrend is razend populair. Het Japanse concept combineert twee principes: ‘wabi’ of eenvoud, en ‘sabi’, de liefde voor oude objecten. In 2020 doet het ook z’n intrede in de badkamertrends. Dat vertaalt zich in organische vormen en natuurlijke badstoffen. Een pure look in aardse tinten, die eigenlijk perfect is wanneer er imperfecties zijn, zoals dit houten meubel uit de Delpha-Unique collectie dat er nooit twee keer hetzelfde uitziet. Op de cocoon & vtwonen beurs kon je al Wabi-Sabi spotten in de badkameraccessoires van Facq, maar de trend zet zich stilaan voort in de volledige badkamer. Ga voor koperen kraanwerk, een vrijstaand bad en opgebouwde waskommen. En vul dat aan met doorleefde houten accessoires.

Collectie Grohe-Essence bij Facq.

Opvallend kraanwerk

Deze badkamertrend brak al door in 2019, maar gaat nog een tijdje mee: kraanwerk met een gouden of bronzen look. Nog steeds erg mooi in een witte badkamer, waar het kraanwerk de echte eyecatcher mag zijn. Combineer het met een terrazzo vloer voor een jonge uitstraling, of ga voor een stijlvolle combinatie met mat witte badkamermeubels voor een op en top elegant geheel.

Nieuwe collectie Delpha-Intuitive, beschikbaar vanaf 2020 bij Facq.

Pastels

Een badkamertrend voor de echte zoetekauwen: snoepkleurig pastel is weer helemaal terug van weggeweest. Zachtroze en babyblauwe meubels zijn ideaal om een kleine badkamer een ruimere indruk te geven, en verwijzen naar die vrolijke retro badkamers uit de jaren ’50. Daar speelt het ontwerp van de Delpha Intuitive badkamerlijn bij Facq gretig op in. Met een wastafelmeubel op houten poten illustreert die een moderne kijk op de retrobadkamer. Het kleurengamma breidt zich daarnaast verder uit met kleuren zoals vanille of pistache. Al die pasteltinten sluiten trouwens erg mooi aan bij een Scandinavisch interieur.

KEUCO Edition 90 meubel in strakke zwarte afwerking bij Facq.

Black concept

De zwarte badkamer is een blijvertje voor liefhebbers van een strakke, moderne look. Stel de badkamer vijftig-tinten-grijs-gewijs samen, en combineer verschillende materialen zoals marmer, beton en chroom om een palet aan schakeringen te verkrijgen die de badkamer een sterke dosis pit geven. Hierboven zie je de KEUCO edition 90 badkamermeubels en accessoires bij Facq in combinatie met een retro gespikkelde marmerwand voor een mooi contrast. En je ziet, hoeken hebben hier de bovenhand.

Terra Alape waskom bij Facq.
Duscholux Panelle Stone bij Facq.

Handmade look

Het past perfect binnen de filosofie van Wabi-Sabi, deze nieuwe trend in baden en lavabo’s. Natuurlijke kleuren en vormen die de uitstraling geven handgemaakt te zijn. De Alape Terra-lavabolijn, een opgebouwde waskom, doet bijvoorbeeld denken aan een geboetseerde kom. Combineer zo’n wastafel met een sobere douchekraan of een vrijstaand ovalen bad, zoals het Antonio Lupi bad bij Facq. Die laatste werd handgemaakt uit Cristalmood, een nieuw transparant materiaal dat tot hiertoe enkel gebruikt werd voor waskommen.

Back to nature

Tegenwoordig hebben we meer dan ooit aandacht voor de natuur. We proberen die dan ook op alle mogelijke manieren naar binnen te brengen, ook in de badkamertrends van 2020 zie je dat. Kurkwanden, maar ook douchepanelen uit natuurlijk materiaal worden geïntroduceerd, zoals de Duscholux Panelle Stone, te ontdekken in de Facq showrooms.

Over Facq

Al sinds 1880 is Facq dé specialist bij uitstek in badkamers, verwarming en hernieuwbare energie. Laat je leiden door hun expertise in 1 van de 15 showrooms. Ontdek Facqs ruime aanbod in verschillende stijlen en maak kennis met de nieuwste trends om de badkamer van je dromen te vinden!

Bron: in samenwerking met Facq

nog meer: TV