Voor de moderne Assepoester: snel schoonmaken doe je met deze huishoudtoestellen

Een druk leven houdt stof en vuil niet tegen. Gelukkig bestaan er helpende handjes, of beter gezegd: helpende huishoudtoestellen. Die schoonmaakhulpjes maken het onderhoud van ons interieur net dat tikkeltje makkelijker. En vooral: sneller! Perfect voor een huishouden dat door het leven raast. (In samenwerking met Philips)

Hanglamp boven eettafel (BePureHome), eettafel (PMP Furniture), eetkamerstoel (Kave Home), vloerlamp (Woood), salontafel Elton (Lifestyle), poster (Paper Collective). Drankenkast (privébezit).

Als het snel moet gaan

Een fulltime job, jonge kinderen, hobby’s, sociale verplichtingen en een portie me-time. We hebben niet de tijd om als een ware Disneyprinses ganse dagen te poetsen. En waarom zou je ook, als je op vijf minuten stof kunt opnemen en plooien uit je gordijnen kunt stomen? Zo hou je meer tijd over voor de leukere dingen in het leven. Heb jij al een partner in crime gevonden?

Steamer (Philips).

Snel schoonmaken: de opties

  • Kledingstomers

Wassen, strijken en opnieuw ophangen en opdekken. Gordijnen en lakens opfrissen neemt nogal wat tijd in beslag. Met een kledingstomer, zoals de Steam&Go Plus van Philips, doe je dat in slechts één enkele stap: stomen. Na amper 45 seconden bereikt hij een veilige temperatuur die geschikt is om alle strijkbare stoffen te behandelen. Hou ‘m horizontaal om vers gewassen lakens kreukvrij te strijken op bed, of hou ‘m verticaal om opgehangen gordijnen te verfrissen. De krachtige stoomstraal doodt 99,9% van de bacteriën, en laat een frisse geur achter op de gordijnen. Heb je huisdieren rondlopen, dan komt dat ongetwijfeld van pas.

  • Microvezeldoekjes

Met een microvezeldoek stof je meubels snel en milieuvriendelijk af. Stofdeeltjes hechten zich aan de elektrisch geladen microvezels, waardoor water en poetsproducten overbodig zijn. Wil je ook vuil verwijderen? Dan mag je ‘m wel vochtig maken met water. Na het poetsen steek je de vuile doek in de wasmachine en klaar is kees.

  • Van stofwissers tot draadloze steelstofzuigers met dweilfunctie

Een draadloze steelstofzuiger zoals de Philips SpeedPro Max neem je sneller bij de hand dan een rollend model. Ideaal om last-minute het huis mee rond te gaan wanneer je bezoek verwacht. Dit exemplaar is uitgerust met een uniek 360 graden mondstuk dat langs alle kanten stof en vuil van elk vloertype opzuigt, zelfs achterwaarts, en tot in de kleinste hoekjes! Helemaal leuk wordt het als je stofzuigen met dweilen kunt combineren in één poetsbeurt. Dat kan met de Philips SpeedPro Max Aqua. Heb je écht geen tijd om te stofzuigen? Dan kan een robotstofzuiger de klus voor jou klaren.

  • Luchtreinigers, luchtbevochtigers en luchtontvochtigers

Om de luchtkwaliteit in huis hoog te houden, is het aangeraden om je raam regelmatig open te zetten. Dat is niet zo evident wanneer je vaak van huis bent, en soms is die buitenlucht nog minder schoon dan binnen. Een luchtreiniger filtert de lucht in huis. Een luchtbevochtiger compenseert een te droge lucht in huis en een luchtontvochtiger haalt een teveel aan vocht net weg. Die toestellen verwijderen stuk voor stuk bacteriën, huidschilfers van je huisdieren, stofdeeltjes, en nog veel meer vuil uit de lucht. Goed voor een gezonde geest in een gezond huis.

Meer schoonmaaktips?

Heb je nood aan nog meer praktische tips om je huis proper te houden? Lees hier vier creatieve schoonmaakideeën voor elke dag. Verhuis je binnenkort of ben je klaar om aan de grote schoonmaak te beginnen? Dan komen deze tips vast van pas!

Bron: in samenwerking met Philips | Hoofd styling Marjan Godrie, styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 7 

nog meer: TV