Spikkels zijn in! Zo verwerk jij de terrazzo trend in je interieur

Terrazzo is een gespikkelde steensoort die je tegenwoordig overal ziet opduiken. In klokken, dienbladen, prints en vloeren … Wil jij ook meer terrazzo in je interieur? Wij tonen je hoe je dat aanpakt. (In samenwerking met Floorify)

Floorify Terrazzo / Een frisse start met vtwonen / Jonah Samyn
Vloer: Verona F023 (Floorify). Tafel (Vincent Sheppard), witte stoel (Tenzo), houten stoel (Hay), hanglamp (Lucide).
Floorify Terrazzo / Een frisse start met vtwonen / Jonah Samyn
Vloer: Verona F023 (Floorify). Vitrinekast, kruk en planten privébezit.

Alternatief voor marmer

Terrazzo, wat Italiaans is voor terras, werd in de vijftiende eeuw ontdekt door marmerbewerkers in Venetië. De arbeiders gebruikten steenresten uit de steengroeves om er terrassen mee te bouwen voor hun eigen huizen. Vandaar dat het materiaal de Italiaanse naam ‘terrazzo’ heeft gekregen.

50 tinten terrazzo

Terrazzo bestaat in eindeloos veel kleuren en variaties. Je komt het heel vaak tegen in oude gebouwen zoals treinstations, kerken, scholen en ziekenhuizen. In 2019 maakte terrazzo een grote comeback. Naast vloeren en stenen werkbladen zien we het steeds vaker als print opduiken: in accessoires zoals bloempotten en vazen of op kussens en ander textiel. Ook op badkameraccessoires en keukenitems zoals snijplanken komt de terrazzoprint vaak terug.

Floorify Terrazzo / Een frisse start met vtwonen / Jonah Samyn
Vloer: Verona F023 (Floorify). Witte stoel (Tenzo), houten stoel (Hay).

Terrazzolook in huis

Wie graag een portie terrazzo in z’n eigen huis wil, kiest best voor een keukenwerkblad of vloer met terrazzolook. Net zoals de stenen versie zijn de Floorify rigide vinyltegels met terrazzolook uiterst duurzaam en slijtvast. Een vloer om te blijven dus. Je plaatst ze met een eenvoudig kliksysteem, zonder dat je hoeft te verlijmen. Ozanne en Guillemine kozen voor de vinylvloer ‘Verona F023’ van Floorify om het interieur van Sarah en Simon een speelse touch te geven. Deze look past als gegoten in hun kleurrijke interieurstijl.

Mooi én praktisch

De spikkels in je vloer verdoezelen vuile voetstappen of achtergebleven waterplasjes van natte schoenen. In vergelijking met terrazzo in steen is de variant in vinyl veel warmer; het neemt namelijk meteen de omgevingstemperatuur op. De vinyltegels zijn waterdicht en extreem vlekkenresistent: zelfs alcoholstift kan je gewoon wegvegen met een microvezeldoek. De vloeren zijn ook heel dun. Je kunt ze gewoon over de bestaande vloer heen leggen.

In het huis van Sarah en Simon is deze terrazzovloer daarom niet alleen een echte eyecatcher, het is ook echt handig met de baby die eraan komt. Want kleine kinderen en vlekkeloze vloeren, dat gaat niet samen.

Krijg je niet genoeg van deze trend? Met deze tutorial maak je zelf de mooiste boeksteunen mét terrazzolook.

Bron: in samenwerking met Floorify | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: aflevering 2 van seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

nog meer: TV