Een zee van licht en ruimte in je slaapkamer

Ben jij net zoals wij fan van de eenvoudige, maar gezellige, Scandinavische slaapkamer? Kijk dan mee binnen in de slaapkamer van Jan en Jiska en breng met onze tips ook het licht binnen in jouw slaapkamer! (promotie)

Licht!

Het lijkt vanzelfsprekend, maar de basis voor een lichte slaapkamer zijn… lichte kleuren. Verf daarom je muren in het wit of in zachte aardetinten. Een lichte vloer maakt het plaatje compleet en vergroot de ruimte. Kleuraccenten brengen meer leven in de brouwerij, maar wees spaarzaam en blijf binnen hetzelfde kleurenpalet om de rust te bewaren. Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk daglicht in je slaapkamer binnen te laten. Heb je kleine ramen? Bedek ze dan niet met zware gordijnen, want die houden al het licht buiten.

Tip: een mooie spiegel aan de muur doet wonderen! Hij weerkaatst het licht én laat de ruimte groter lijken!

Het bed als hoofdrolspeler

Het bed is doorgaans het grootste meubelstuk in je slaapkamer en trekt dus het meeste aandacht. Kleed je bed daarom zo licht en luchtig mogelijk aan. Een eenvoudige vormgeving is the way to go. Dat betekent echter niet dat je moet kiezen tussen eenvoud en comfort. De bedden bij Swiss Sense passen door hun tijdloze karakter in elk interieur, maar de hoge kwaliteit van matras en topmatras zorgt voor zoete dromen. Bovendien kun je bij Swiss Sense je boxspring helemaal zelf vormgeven en dus zo eenvoudig of zo speciaal maken als je zelf wil! Jan en Jiska kozen voor boxspring Home 405 in Caleido taupe.

Tip: plaats je bed op 15 cm van de muur. Raar maar waar: je slaapkamer lijkt er groter door!

Hou het luchtig

Het lichte karakter van je slaapkamer verstoor je het best niet door er zware, bombastische meubels in te zetten. Ga in plaats daarvan voor luchtige items van lichte materialen. Typisch voor de Scandinavische stijl zijn open kasten. In je slaapkamer kan dat zeker, maar hou die dan mooi opgeruimd. Je kan ook gaan voor onzichtbare opbergsystemen. Zo heb je genoeg plaats voor je spullen, maar hoef je geen ruimte vol te proppen met kasten. Wat dacht je van een boxspring met ingebouwde opbergruimte onder je matras?

Details, details, details

De overall look van je slaapkamer kan je maken of kraken met accessoires. Voor dat frisse gevoel kies je die in dezelfde kleuren als je bed en muren. Wees spaarzaam met decoratie, want die kan al snel overweldigend aanvoelen. Kies kleine decoratiestukken die de rust niet verstoren, of ga voor een mooie plant. Een zacht vloerkleedje of kussens in dezelfde tinten als je beddengoed, voegen een gezellige toets toe aan je slaapkamer. De leuke nachtkastjes met ingebouwde lamp maak je hier.

Hou je meer van een donkere slaapkamer? Neem dan een kijkje bij de warme, gezellige slaapkamer van Veerle en Dimitri.

Bron: in samenwerking met Swiss Sense | Fotografie Jonah Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Uit: Een frisse start met vtwonen, aflevering 3

nog meer: TV