Zo verduister jij je slaapkamer maximaal

Sommigen mogen dan in gelijk welke omstandigheid in slaap vallen, voor de meeste mensen is een volledig verduisterde slaapkamer essentieel om goed te kunnen slapen. Dit is hoe je ongewenst licht uit de slaapkamer houdt. (In samenwerking met VELUX)

Optimale nachtrust

Wie ’s ochtends vroeg liever niet gewekt wordt door de opkomende zon, kiest voor rolluiken. Hoewel er ook heel wat kwalitatieve verduisterende (rol)gordijnen bestaan, is een rolluik nog steeds de meest effectieve manier om het licht tijdelijk uit de slaapkamer te bannen. Een rolluik biedt namelijk het ultieme slaapcomfort: niet alleen filtert het elk streepje licht, het dempt ook geluid van buitenaf. Daarnaast zorgt een rolluik voor een goede isolatie. Zo blijft het binnen frisser op warme zomerdagen en houd je de warmte makkelijker binnen wanneer het buiten kouder wordt. Dat is drie vliegen in één klap!

De schuine dakvensters van Nathalie uit de vierde aflevering van ‘Een frisse start met vtwonen’ werden voorzien van automatische rolluiken op zonne-energie van VELUX. Dankij autonome cellen wordt een accu opgeladen die je 24/7 kan inzetten: overdag, ’s nachts, in hartje zomer én in putje winter – zonder dat daar rommelige kabels aan te pas komen. En je hoeft er dankzij de handige afstandsbediening niet eens je bed voor uit te komen.

De ideale aanvulling

’s Ochtends en ’s avonds hebben we onze slaapkamer het liefst helemaal donker, overdag willen we wél graag zoveel mogelijk licht binnenhalen. En daar hoef je, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, met rolluiken helemaal niet op in te boeten. Zo laat de nieuwste generatie VELUX-vensters tot 10% meer daglicht binnen dan oudere ramen met dezelfde afmetingen. Om de hoeveelheid daglicht die binnenvalt alsnog te kunnen temperen, kozen de stylisten bij Nathalie voor veelzijdige plooigordijnen van VELUX. Die zorgen ervoor dat je zelf kan kiezen hoeveel licht je binnen laat door ze meer of minder open te plooien. De stof van de plooigordijnen is bovendien erg gebruiksvriendelijk: je maakt ze makkelijk schoon. Ga je voor een nieuwe look? In slechts enkele minuten vervang je ze door gordijnen in een van de andere kleuren uit het gamma. Zo kies je de ene maand voor gezellige herfstkleuren, en ga je de andere maand voor zonnige geeltinten zoals in de slaapkamer van Nathalie.

Bron: in samenwerking met VELUX | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 4

nog meer: TV