5 simpele ideeën om je kale muren op te leuken

Heb je nog een paar kale plekjes in je woonkamer waar je helemaal op uitgekeken bent, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Wij geven tips om je interieur op te vrolijken met deze eyecatchers! (promotie)

1. Posters

Simpel, maar efficiënt: posters! Stop posters van verschillende groottes in neutrale kaders en ‘behang’ er je muur mee. Omdat meerdere posters samen nogal druk kunnen ogen, wissel je het best af tussen afbeeldingen in de tinten van je woonkamer, prenten in basic kleuren als zwart, wit, grijs en beige, en echte eyecatchers met drukke prints en felle kleuren. In plaats van tientallen gaatjes te boren in de muur, kan je ook voor een wandplank gaan: als je je posters beu bent, vervang je ze in no time door iets anders!

2. Gallery wall

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Met enkele simpele DIY’s kom je al een heel eind om je woonkamer van wat meer pit te voorzien. Neem bijvoorbeeld onderzetters van kurk, schilder ze al dan niet in een kleurtje, verspreid die over de muur en gebruik ze als mini-prikborden. Of ga voor een heuse gallery wall met foto’s of afbeeldingen. Het geeft je ruimte meteen een persoonlijk tintje. Kijk maar naar de vlindermuur uit de make-over van Veerle en Dimitri. Doordat de raamdecoratie van Tende in dezelfde roze tint is als de muren, wordt de focus meteen gelegd op de muur. Ontdek in de video hoe je aan zo’n compositie begint.

3. Raamdecoratie

Geen zin om in de weer te zijn met kaders of een boormachine? Soms is het genoeg om je ramen aan te kleden met raamdecoratie die bij je woonkamer past. Zo hoef je die muur niet onder handen te nemen, maar krijgt je woonkamer wel genoeg pit. Kijk maar naar de houten lamellen van Tende uit de make-over van Liesa en Claus, die met hun zwarte kleur een echte eyecatcher vormen. Voeg nog een plant voor het raam toe en je ruimte kan zo op Instagram met #vtwonenbijmijthuis.

4. Kaders

Deze had je misschien al gespot in de make-over van Liesa en Claus? Je kan je muur ook opleuken met lege kaders, die je meeschildert in de kleur van de muur of net in een compleet ander kleur, om een contrast te creëren. Je kale muur krijgt op deze manier meteen een speels tintje.

5. Textiel

Helemaal hip en het zorgt voor een instant warm gevoel: textiel in je woonkamer! Een vloerkleed of plaids en kussens had je misschien al, maar waarom geen tapijt aan de muur? Het fleurt je woonkamer meteen op.

Bron: in samenwerking met Tende | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 1 (beeld 1), aflevering 2 (beeld 2) aflevering 5 (beeld 3, 4 en 5) en aflevering 4 (beeld 6)

nog meer: TV