Raamdecoratie trekt de stijl door in je huis

Net als verf en een degelijke vloer, is raamdecoratie een belangrijk punt bij de aankleding van je huis. Gordijnen of jaloezieën kunnen namelijk je woonstijl maken of kraken. Ozanne en Guillemine gingen tijdens het tweede seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen’ aan de slag met een resem verschillende stijlen, en vonden voor élke look de ideale raambekleding. (In samenwerking met Heytens)

Op en top gezelligheid bij Nathalie

Houd jij net als Nathalie uit ‘Een frisse start met vtwonen’ van een frisse gezelligheid in huis? Ga dan voor zachte en rustgevende tinten. Het knusse huurappartement van Nathalie kreeg een lichte witte vloer en werd aangekleed met verschillende pasteltinten. Die zachtheid kwam ook terug in de raamdecoratie. In de leefruimte werd gekozen voor oudroze gordijnen uit het Hygge-gamma van Heytens. De raamdecoratiespecialist ontwierp die collectie speciaal om eenvoud, tederheid en gezelligheid in huis te brengen. De gordijnen werden gecombineerd met rolgordijnen uit het ‘Smart’-gamma van Heytens. Zo ontstond een luchtig effect, maar kon het soms felle Oostendse daglicht toch nog op elk moment van de dag getemperd worden. Een combinatie om te onthouden!

  • Lugano – vieux rose uit ‘Hygge’ trend en rolgordijnen Malta uit ‘Smart’ gamma bij Heytens

Beachy vibes bij Lien en Nicholas

Het interieur van de leefruimte van Lien en Nicholas leek wel uit de outback overgewaaid. De roots van Nicholas werden vertaald naar de aankleding van hun nieuwe stulpje met de ‘Roots’-collectie van Heytens: een lijn die perfect past bij de ongedwongen sfeer aan de Australische kust. Wil jij zelf het strandgevoel nabootsen? Ga dan voor roesttinten. De vtwonen stylisten kozen voor roestkleurige rolgordijnen die ze zowel aan de voor- als de achterkant van de leefruimte plaatsten. Zo kwamen de natuurtinten in de hele woning terug en kunnen Lien en Nicholas de lichtinval goed reguleren.

  • Rolgordijnen Paros cacao uit ‘Roots’ trend bij Heytens

Het New Yorkse loftgevoel bij Frie

De Gentse Frie is allesbehalve mainstream, en dus mocht ook haar woning er net een tikkeltje anders uitzien. Ozanne en Guillemine gaven haar wit-zwarte stulpje een warme look door de woonruimte in verschillende bruintinten te schilderen. Passende raamdecoratie kozen de vtwonen stylisten bij Heytens: bronskleurige lamellen met een houtaccent in uit de ‘Architect’-lijn. Die collectie bevat allesbehalve de typische raamdecoratie, en is daarom perfect voor Frie. Heb je ook een grote raampartij zoals in haar nieuwe duplex? Overweeg dan zeker diepe, brede jaloezieën. Die behouden het ruime loftgevoel door veel licht binnen te laten, maar zijn toch ideaal om pottenkijkers buiten te houden. Zoals ze in New York zouden zeggen: the best of both worlds.

  • Horizontale jaloezieën in roest aluminium (50 mm) met grijze ladderbandjes in Roest uit ‘Architect’ trend bij Heytens

Bron: in samenwerking met Heytens | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 4, aflevering 5 en aflevering 6

nog meer: TV