Net echt! Het alternatief voor een gietvloer

Een grijze uitgestrekte gietvloer is een mooie basis voor elke ruimte in huis: niet té aanwezig, maar ook niet eentonig. Het is de droom van elke interieurliefhebber, maar spijtig genoeg niet erg praktisch. In de make-over van Simon en Stéphanie kozen de stylisten voor een gebruiksvriendelijk alternatief om de industriële wellness badkamer aan te kleden: tegels in betonlook! (In samenwerking met Floorify)

Vloer – Oyster F015 (Floorify). Zitbankje – Mya in zwarte eik (Burgbad).

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer heeft in se een industriële uitstraling, al kan de trendy grijze betonlook tegenwoordig in elk interieur aangewend worden. Grijs is altijd een goed idee als je onzeker bent over je kleurkeuze. Het valt bijna met elke stijl en kleur te combineren, van loft chic tot een neutraal palet. En opvallende kleuraccenten in je interieur komen er beter mee tot hun recht.

Een grijze gietvloer blinkt uit als rustige basis

Kies voor de eigentijdse look van betonnen gietvloer. Die heeft een stoer kantje, maar desondanks combineert het strakke, sobere en naadloze aspect van zo’n vloer ook mooi met zachte materialen. Maar hier wringt het schoentje: het leggen en onderhouden van een rasechte betonnen gietvloer is geen sinecure. In de make-over bij Simon & Stéphanie kozen de stylisten voor een straf gebruiksvriendelijk alternatief.

Klikvloer met betonlook van Floorify
Vloer – Sea Salt F014 (Floorify).
Vloer – Oyster F015 (Floorify).

Het alternatief: gietvloer in een tegel

Een vloer gieten uit beton vraagt veel van een mens: een vlakke ondervloer, een lange droogtijd en nadien zul je ‘m regelmatig moeten voeden om het oppervlak te beschermen tegen indringende vlekken. Qua onderhoudsvriendelijkheid staat hij dus niet bovenaan de lijst.

De vinyl tegelvloer met betonlook van Floorify bewees zich in de make-over van Simon en Stéphanie een stuk praktischer. De extra grote tegels van 600 op 900 mm tonen door hun unieke grootte een pak minder voegen, waardoor je bijna dezelfde gegoten look verkrijgt als een echte betonnen gietvloer. Net echt, maar wel gebruiksvriendelijk! Door een zwevend kliksysteem kun je ze over bestaande vloeren heen plaatsen. Daar komt geen droogtijd aan te pas. Daarnaast zijn de tegels watervast en vlekbestendig. Je maakt ze schoon met een stofzuiger en vochtige dweil. In de make-over kozen de stylisten voor de Oyster uitvoering, een lichtgrijze kleur. Maar net zoals beton in verschillende uitvoeringen bestaat, is ook deze tegelvloer in drie verschillende grijstinten verkrijgbaar: Oyster, Sea Salt en Caviar.

Vloer – Oyster F015 (Floorify). Zitbank links en handdoekhouder (Burgbad). Zitbank rechts (Redfire).

Over Floorify

Floorify is op en top Belgisch design. De Floorify rigide vinyl vloeren combineren het beste van 2 werelden: de warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Floorify is stil, warm, watervast én op zowat elke ondergrond eenvoudig te plaatsen.

Bron: in samenwerking met Floorify | Beelden Oyster vloer: Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens, Fotografie Jonah Samyn, Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 7 | Beelden Sea Salt en Caviar vloeren: Floorify

nog meer: TV