Maak van je huis een thuis in 1, 2, 3

In ‘Een frisse start met vtwonen’ bezorgen stylisten Ozanne en Guillemine verhuizende gezinnen het interieur van hun dromen met als ultieme doel: mensen doen thuiskomen in hun nieuwe huis. Dit korte stappenplan doet de truc. (In samenwerking met èggo)

Bibliotheekkast – melamine steengrijs (Èggo). Tapijt (Floorline), vloerlamp (Woood), salontafels Elton (Lifestyle), poster (Paper Collective), vloerlamp (Lucide).

1. Stoom ‘m cocoon-klaar

Als je verhuist, koop je doorgaans eerst de voornaamste meubelstukken zoals een zetel, eettafel, stoelen, enzovoorts. De rest zijn zorgen voor later, denk je dan. Maar maak je het meteen gezellig met sfeerverlichting, tapijt, dekentjes en kussens, dan voel je je dubbel zo snel thuis. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Met theelichthouders, een zelfgemaakte lamp of een bosje versgeplukte bloemen heb je al drie budgetvriendelijke sfeermakers in huis. Een plaid in de zetel of een boekje op de salontafel tonen aan dat de ruimte gebruikt wordt, en nemen dat levenloze karakter van een nieuwe woning weg.

2. Geef persoonlijke spullen een plaats

Door een aantal persoonlijke spullen uit te stallen, druk je jouw stempel op de woning. Een bibliotheekkast is de ideale opbergruimte voor boeken, maar je kunt er ook verzamelingen en persoonlijke spullen op een stijlvolle manier in kwijt. In de make-over van Simon en Stéphanie plaatsten stylisten Ozanne en Guillemine een op maat gemaakte bibliotheekkast uit steengrijze melamine tegen een schuine wand. Doordat ze ‘m door èggo lieten inbouwen, sluit die mooi aan tegen de volledige lengte van de muur, wordt ruimte benut die anders verloren zou gaan, en besparen ze plaats. Nu is de kast hét element in de woonkamer waar ieders oog op valt. De perfecte plaats om die gekoesterde oude mijnlamp en -helm van Simon te bewaren.

Bibliotheekkast – melamine steengrijs (Èggo). Vloerlamp (Lucide).

Door een aantal persoonlijke spullen uit te stallen, druk je jouw

stempel op de woning

3. Organiseer een housewarming

Breng zo snel mogelijk leven in huis en nodig vrienden en familie uit om de nieuwe woonst in te huldigen. Een housewarming maak je zo groot als je wilt. Het kan de kans zijn om je keuken voor het eerst te gebruiken of zetel en stoelen aan een uitgebreide test te onderwerpen. Met een beetje geluk, krijg je van je gasten leuke cadeaus die je later kunt uitstallen in je bibliotheekkast.

Over èggo

Maatwerk, toegankelijke ontwerpen, ergonomie en vormgeving die het gebruiksgemak verhogen, maar bovenal een onafgebroken persoonlijke begeleiding. Dat zijn ongetwijfeld de redenen voor het succes van de èggo-kasten.

Bron: in samenwerking met èggo | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 7

nog meer: TV