Zo laat jij tijdens de donkere wintermaanden de zon binnen

Licht in huis, het kan zo veel deugd doen. Deze zomer werden we verwend met massa’s zon en vitamine D. Tijdens de winter moet we het met een pak minder zonlicht stellen. Met de juiste raamdecoratie haal je zo de zon binnen tijdens de wintermaanden zonder dat de hele buurt binnen kan kijken. (In samenwerking met Heytens)

Heytens / Jonah Samyn / Een frisse start met vtwonen / licht in huis
Raamdecoratie: horizontale jaloezieën 50 mm – H9024 (Heytens). Zetel en hocker – velvet antraciet (BePureHome), hanglamp en vloerlamp (Lucide), spiegel – rond (HKliving), tapijten (Ferm Living).

Hoe meer glas, hoe beter

Jawel hoor, onze eerste tip is meteen een binnenkopper. Hoe meer ramen je in je huis hebt, hoe meer zonlicht je te pakken krijgt. Woon je echter in een rijhuis, een studio of een huis met een beperkt aantal ramen, trek de zon dan naar je toe. Laat de deuren tussen je leefruimtes open en hou je gordijnen of andere raamdecoratie doorheen de dag open.

Raamdecoratie on point

Het tijdperk van de voiles is voorbij en horizontale jaloezieën zijn populairder dan ooit. Dat is goed nieuws, want die laatsten zijn de ideale raamdecoratie om daglicht in huis te halen. In de make-over van Sarah & Simon kozen Ozanne en Guillemine voor horizontale jaloezieën die geperforeerd zijn. Deze liggende lamellen behouden een ruim gevoel in huis door heel veel licht binnen te laten, maar ze houden tegelijkertijd ook pottenkijkers buiten. Ideaal voor een jong gezin.

Horizontale jaloezieën kun je open, gesloten of hellend oriënteren, maar ook omhoog trekken naar jouw voorkeur. Zo kies je zelf of je raamdecoratie het volledige raam bedekt of niet. Flexibeler kan eigenlijk niet, én het geeft je interieur een stijlvolle uitstraling. Met een aanbod van zo’n 200 kleuren en motieven voor aluminium en houten jaloezieën stel je bij Heytens een passende versie samen voor jouw interieur.

Multifunctionele jaloezieën

Jaloezieën voelen zich uitermate thuis in werkruimtes. Ze geven een goed zicht op de open werkplek of schermen je thuiswerkplek af wanneer je je moet concentreren. Door hun waterbestendigheid zijn jaloezieën ook uitermate geschikt voor keukens en badkamers. En heb je ramen in een gekke vorm? Ook dan geven jaloezieën je het mooiste resultaat. Bij Heytens kun je ze namelijk gewoon op maat laten maken, zodat ze de vorm van elk raam volgen. Hoe handig is dat?!

Heytens / Jonah Samyn / Een frisse start met vtwonen
Raamdecoratie: horizontale jaloezieën 50 mm – H9024 (Heytens).

Win-win

Hoe meer licht, hoe meer warmte. Wanneer je veel lichtinval in huis hebt, kun je ook veel natuurlijke warmte genereren. Door je raamdecoratie overdag open te laten, warmt je huis sneller op zonder dat je de verwarming op moet zetten. Veel natuurlijk licht in huis én een warm nest, dat is een echte win-win situatie.

Bron: in samenwerking met Heytens | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: aflevering 2 van seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

nog meer: TV