Gezien op tv: de leukste make-overs met krijtverf

In ‘Een frisse start met vtwonen’ kon je zien hoe vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine verschillende interieurs een make-over gaven met krijtverf. Wij verzamelden de leukste ideeën die perfect toepasbaar zijn in jouw interieur. Aan de slag! (promotie)

Vitrinekast én lades

De grote vitrinekast van Tom en Ellen kreeg een heuse make-over. Het onderste deel van de kast werd verplaatst naar de kinderkamer en dient nu als ladekast. Die ladekast kreeg een nieuw tintje: krijtverf Ongecompliceerd van Histor. Het bovenste deel kreeg een plekje in de woonkamer en werd opgefrist met de helderblauwe krijtverf Sprankelend. Naast de vitrinekast zijn ook verschillende lades met krijtverf geschilderd in kleuren Sprankelend, Sculptuur, Opblaasbaar en Jippie. Deze lades hebben een nieuw leven gekregen als muurkastjes. Het stappenplan van deze zelfmaker vind je hier.

Buffetkast in ’t groen

De zware buffetkast in de eetkamer van Liesa en Claus werd door de vtwonen stylistes Ozanne en Guillemine verlicht met een fris groen kleurtje. Door dezelfde kleur te gebruiken als de kleur van de muren maak je de eetkamer ruimer en lichter. De kleur op de kast is houtlak van Histor in de kleur Parallel.

Krukje krijgt update

Het oude, kapotte krukje van Marta werd gemaakt en kreeg een leuke update in ’t roze. Door de poten in het wit te verven maak je van dit krukje meteen een eyecatcher.

Krijtbord

Ook op je muur ziet krijtverf er leuk uit. Dat bewezen de vtwonen stylistes in de make-over bij Caroline en Patrick. Met zwarte krijtbordverf creëerden ze een krijtbord boven het bureau van dochter Emma, waarop ze nu naar hartelust kan krabbelen. De verf die voor het krijtbord werd gebruikt is schoolbordenverf van Histor in de kleur Planeet. De volledige DIY vind je hier.

50 tinten blauw

Op de speelzolder uit de make-over van Jan en Jiska werd naar hartelust gespeeld met kleur, en dan vooral met blauw. Zowel de muren als de kasten kregen een make-over. Door te werken met verschillende tinten kreeg de ruimte een speels effect en word je er instant vrolijk van. De gebruikte krijtverf voor de kasten is in de tinten Tekening, Libel en Voldoening. Lees hier nog meer over de speelzolder.

Krijtverf, wat is dat eigenlijk?

Krijtverf is een duurzame verfsoort op waterbasis waaraan natuurlijke pigmenten en krijt zijn toegevoegd. Door het krijt krijgen je muren en meubels een matte en poederige uitstraling. Bij Histor vind je krijtverf in maar liefst twaalf tinten die perfect met elkaar te combineren zijn. Door de verschillende manieren van aanbrengen voorzie je jouw interieur van een speciale en eigenzinnige toets. Op de site van Histor vind je uitleg bij elk van de effecten: het whitewash-effect, het doorschuureffect en het brocante-effect. Bovendien is krijtverf geschikt voor zowel je muren als je meubels. Daardoor lijken je ruimtes niet alleen groter, maar hoef jij ook niet in de weer te zijn met verschillende verfpotten. Win-win!

Bron: in samenwerking met Histor | Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 1 (beeld 1 en 2), aflevering 5 (beeld 3), aflevering 4 (beeld 4), aflevering 7 (beeld 5) en aflevering 3 (beeld 6)

nog meer: TV