Kunst voor thuis: zo breng je het museum tot bij jou

Altijd al een stukje kunst in huis willen hebben, maar beschik je niet over een fortuin? Dan zou je genoegen kunnen nemen met een stoffig stilleven van de rommelmarkt of een schilderijtje van eigen hand. Of: je kunt een betaalbare versie van de grootmeesters in huis halen. Met deze kunstzinnige ideeën wordt kunst in huis toegankelijker – en mooier – dan ooit. (In samenwerking met IXXI)

vtwonen partners - IXXI - kunst in huis - van Heem bloemen
Stilleven met bloemen in een glazen vaas – de Heem (IXXI).
vtwonen partners - IXXI - kunst in huis - Van Gogh
Van Gogh – petrol pixel (IXXI).

Museumtoppers van de grootmeesters

IXXI streeft ernaar om design en kunst toegankelijk te maken voor het grote publiek met een modulair wanddecoratie systeem uit synthetische, UV- en waterbestendige kaarten. Wie graag de echte prints van oude meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Monet en Da Vinci gadeslaat of moderne talenten zoals Banksy bewondert, kan die betaalbaar terugvinden bij IXXI. Of wat dacht je van een gepixelde middenweg? Die ontwerpen zijn iets neutraler, maar prikkelen desondanks je zintuigen zoals alleen echte kunst dat kan.

Gent – Art in Maps (IXXI).
Station Antwerpen Boog – Perry Dolmans (IXXI).

Lokale kunst

Trotse Gentenaars of rasechte Antwerpenaren halen misschien liever een kunstwerk in huis om hun stad in de kijker zet. De IXXI x Antwerpen en IXXI x Gent collecties bestaan uit verschillende ontwerpen van lokale cartoonisten, modefotografen, illustrators en designers. Van een kaart van Gent door Art in Maps tot Antwerpse straatfotografie van Perry Dolmans. Zo heb je je geliefde stad altijd een beetje in huis.

Da Vinci – Eva Mouton (IXXI).
Muurdecoratie: Hybrid Pearl – ontwerp van Sefton & Segedin (IXXI). Hanglamp (Fatboy), kruk (Vincent Sheppard).

Oude kunst in een modern jasje

Om wereldberoemde kunstwerken toegankelijk te maken voor een breed publiek, dat bijvoorbeeld ook houdt van minimalisme of een komische noot, vraagt IXXI regelmatig aan hedendaagse artiesten om hun stempel te drukken op de klassiekers. In de IXXI x Antwerpen collectie ging onze Belgische illustratrice Eva Mouton bijvoorbeeld creatief aan de slag met Da Vinci’s ‘Mona Lisa’ en stilleven van Snyders.

Wie een neus voor kunst heeft, ziet vast op welk werk het Australische kunstduo Sefton Segedin zich inspireerde met het bovenstaande ontwerp uit de Frisse Start make-over van Dorien. De Australische zusjes staan bekend om hun minimalistische one-line drawings. ‘Hybrid Pearl’ is Sefton Segedins minimalistische take op het populaire ‘Meisje Met De Parel’ van Vermeer. De perfecte eyecatcher voor Dorien, die van een modern interieur houdt. Andere muzes uit de collectie zijn ‘De Kus’ van Klimt en het abstracte lijnenspel van Mondriaan.

Over IXXI

Een eyecatcher van jouw mooiste momenten of je favoriete kunst aan de muur: IXXI vertaalt jouw wereld naar persoonlijke en uitgesproken wanddecoratie. Of je nu kiest voor een collage met je eigen foto’s of een beeld uit onze collectie, met IXXI maak je eenvoudig in elk gewenst formaat je persoonlijke wanddecoratie.

Bron: in samenwerking met IXXI | Beeld 1,2,3,4 & 5: IXXI | Beeld 6: Fotografie Jonah Samyn, Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens, Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 8

nog meer: TV