Een kleine badkamer: zo maak je ze optisch ruimer

Het hele gezin spendeert zowel ’s ochtends als ’s avonds heel wat tijd in de badkamer, je zorgt dan ook maar beter voor voldoende ruimte. Dankzij een slimme inrichting lijkt jouw kleine badkamer veel groter dan ze in werkelijkheid is. (In samenwerking met Facq)

Licht

Goed (dag)licht is niet enkel belangrijk om ’s ochtends netjes je make-up aan te kunnen brengen of je te scheren, het zorgt er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt. Dat effect kan je nog versterken door de muren in lichte tinten te schilderen.

Wie een donkere kleur in gedachten had, gaat best voor badkamermeubels in een lichte tint en met glansafwerking, die weerkaatsen het licht. Neem eens een kijkje in een van de toonzalen van Facq, daar vind je badkamermeubelen in een hele resem verschillende materialen en tinten.

Bad en douche in één

Tijdens de voorlaatste aflevering van ‘Een frisse start met vtwonen’ kon je zien dat het ligbad in de badkamer van Hanne en haar huisgenoten vervangen werd door een bad mét douche van Facq. Zo kunnen ze ’s ochtends snel even douchen en ’s avonds van een heerlijk zen-moment in bad genieten. The best of both worlds!

Hoog, hoger, hoogst

Ook spiegels laten je badkamer er dankzij de reflectie van het licht ruimer uitzien. Kies voor hoge exemplaren voor een optimaal resultaat. Wat kasten betreft, werk je best in de hoogte om zo maximaal je ruimte te benutten.

Houd het transparant en opgeruimd

Plaats geen douchecabine maar ga voor een inloopdouche met glazen wand. Verstop je toilet niet achter een muurtje maar opteer voor een originele roomdivider zoals bij Lukas en Katrien uit ‘Een frisse start met vtwonen’. Op die manier wordt je zicht minimaal geblokkeerd. Belangrijk is ook dat je geen spullen laat rondslingeren zodat je het gevoel van ruimte niet verliest.

Laat de vloer vrij

Badkamerkasten nemen over het algemeen wel wat plaats in, je moet er namelijk al je producten en handdoeken in kwijt kunnen. Om het geheel luchtig te houden, kies je bij voorkeur voor hangmeubels die de vloer vrijlaten.

Bron: in samenwerking met Facq | Fotografie: Jonah Samyn | Uit ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 2

nog meer: TV