In de kijker: de natuurlijke vloer met betonlook uit de make-over van Moussa en Naima

Een natuurlijke vloer met alle voordelen van steen, zonder de nadelen. Dat klinkt als muziek in onze oren! We verklappen waarom de vloer van Moussa en Naima uitblinkt in z’n soort. (In samenwerking met Santana)

Mineral collectie – beton staal (Santana). Tafel (Depot 59). Kruk (vtwonen collectie).

Draagt een steentje bij

Vandaag de dag proberen we ons steentje bij te dragen voor het milieu. We recycleren, mijden plastic verpakkingen en drinken steeds meer uit drinkbussen. Heel wat bedrijven spelen daarop in en brengen milieuvriendelijke alternatieven op de markt om je interieur mee in te richten. In ‘Een frisse start met vtwonen’ kregen de keuken en eetkamer van Moussa en Naima een vloer met betonlook uit de Mineral collectie van Santana. Zij werken met duurzame, natuurlijke materialen die 100% recycleerbaar zijn, zoals steen, hout en kurk. Deze vloer in het bijzonder bestaat uit een composiet van steengruis, houtvezels en natuurlijke harsen. En die keuze maakten Ozanne en Guillemine niet zomaar…

Mineral collectie – beton staal (Santana). Tafel (Depot 59), hanglamp (Lucide).

Alle voordelen van steen …

Een stenen vloer is keihard! Dat is exact wat je nodig hebt in de keuken en eetkamer. De minerale draagplaat van de Mineral-vloer heeft een hoge densiteit en is net zo hard als een tegel. Door de hoge slijtageklasse van de toplaag is de keukenvloer van Moussa en Naima geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik.

Een tegelvloer uit natuursteen heeft vaak een mooie, strakke look met geaderde structuur. De Mineral vloer van Moussa en Naima heeft een al even stijlvolle structuur door haar geprinte toplaag. In dit geval werd gekozen voor de look van beton staal. Een trendy keuze die aansluit bij het industriële thema in de make-over van Moussa en Naima. Heb je liever een retro terrazzolook? Dat kan ook!

Natuurlijke vloer uit betonlook uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Moussa & Naima - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Mineral collectie – beton staal (Santana). Eettafel (Vincent Sheppard), eetkamerstoelen en poef (Woood), opbergbank (vtwonen collectie), uitrekbare wandlampen (It’s About RoMi).

… zonder de nadelen van steen

Een stenen vloer vraagt veel voorbereiding. De ondergrond moet volledig vlak zijn, stofvrij gemaakt worden, eventueel behandeld worden. De vloer van Moussa en Naima is een unieke, ultradunne klikvloer met tandgroefsysteem. Iedereen kan ‘m dus gemakkelijk over een bestaande vloer plaatsen, zonder de hulp van een ervaren klusser.

De vloer van Moussa en Naima loopt helemaal door van de keuken tot de leefruimte, zonder lelijke voegen of profielen tussen de ruimtes. Dat is mogelijk, omdat de Mineral-vloertegels volledig vormvast zijn. Je kunt er dus op aan dat ze niet zullen uitzetten over tijd.

Een stenen vloer is onaangenaam om ’s ochtends met blote voeten over te trippelen. Kies je voor een onderlaag uit een composiet van steengruis, houtvezels en natuurlijke harsen, dan is dat een wereld van verschil. De vloer voelt warmer aan, is zelfs licht elastisch en werkt geluidsdempend.

En niet te vergeten: steen kan poreus zijn, en dus ook waterdoorlatend. Dat is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde soorten natuursteen. De minerale draagplaat van Santana’s Mineral-vloeren werd volledig watervast en vochtbestendig gemaakt, waardoor er geen vlekken in de vloer kunnen komen. Dat is handig in ruimtes waar af en toe drank gemorst wordt, zoals de keuken van Naima, maar is ook ideaal voor plaatsen waar water regelmatig in contact komt met de vloer, zoals de badkamer.

Over Santana

Voor mooie kurkwanden- en vloeren ben je bij Santana aan het juiste adres. De expert in natuurlijke materialen biedt een ruime waaier aan stijlen: van klassiek tot hip en van houtlook tot een industrieel steeneffect. Naast de handige eigen plaatsingsdienst geniet je hier van professioneel advies op maat, waardoor zelfs je eigen vloer leggen kinderspel wordt.

Bron: in samenwerking met Santana | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 6

nog meer: TV