Geef je muren een betonlook in 4 stappen

Om een industriële uitstraling in huis te halen, richtten we ons ooit tot een bakstenen muur. De betonlook is een populaire opvolger en bij de make-over van Moussa en Naima hebben we gezien dat ie veel meer stijlen aankan. Door de waterdoorlatende eigenschap is beton in principe niet geschikt om je interieur mee aan te kleden. Maar het ruwe, natuurlijke en gestructureerde decor kun je wel nabootsen, met verf bijvoorbeeld. Wij tonen je in 4 stappen hoe je dat doet. (In samenwerking met Levis)

Op de muur: Levis Ambiance Beton Effect (Levis). Lantaarns (Riverdale), opbergbank (vtwonen collectie), zitkussen (Bloomingville).

Concreet: why concrete?

In de make-over van Moussa en Naima dachten de stylisten meteen aan een structuurwand in betonlook als antwoord op al hun vragen. Beton past perfect bij de robuuste, industriële stijl waar het koppel zo van houdt. En de zichtbare afwisseling van gladde oppervlakten met gestructureerde vlakken, maakt wanddecoratie overbodig.

Een geslaagde betonlook in 4 stappen

Een betonlook aanbrengen is niet zo moeilijk als het lijkt. Voor de muren van Moussa en Naima kozen de stylisten voor Levis Ambiance Beton Effect. Dat is een extra mat, watergedragen product dat binnenmuren onderdompelt in een unieke betonlook. De verf is makkelijk te reinigen met lauw water en zeep en is kras- en stootvast. Een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Heb je ook de bijhorende gladde rol en strijker van Levis bij de hand? Dan ben je klaar om je muur te pimpen!

Op de muur: Levis Ambiance Beton Effect (Levis). Lantaarns (Riverdale).

Zo doe je het:

Stap 1:
Bereid de ondergrond voor door ‘m te reinigen, te ontvetten en stofvrij te maken. Grote gaten of scheuren mag je opvullen en licht opschuren, maar oneffenheden kleiner dan 2 mm vult de Levis Ambiance Beton Effect met gemak.

Stap 2:
Roer de structuurverf goed voor je aan de slag gaat en giet de inhoud in een verfbakje. Verf met een gladde rol, net zoals je dat zou doen met standaard muurverf, maar zorg dat je zeker voldoende structuurverf gebruikt. Doe dat op een oppervlakte van maximum 4 à 5 vierkante meter. Randen werk je af met een verfborstel. Wacht nu minimum 5, maximum 30 minuten.

Op de muur: Levis Ambiance Beton Effect (Levis). Koffertje (privébezit).

Zorg ervoor dat je de bijhorende gladde rol en

strijker bij de hand hebt

Stap 3:
Strijk de laag glad in alle richtingen met een strijker. Hou je strijker in een kleine hoek en oefen weinig druk uit voor het mooiste resultaat.

Stap 4:
Herhaal voorgaande stappen tot de volledige muur bedekt is met een laag Beton Effect. Na 2 uur drogen is de muur stofdroog.

Op de muur: Levis Ambiance Beton Effect (Levis). Vitrinekast en manden (Riverdale).

Een betonlook voor elke stijl

Een betonlook kun je creëren in verschillende grijskleuren. Levis Ambiance Beton Effect bestaat in drie tinten (Modern, Authentiek en Industrieel), elk met uitstekend kleurbehoud. In deze make-over kozen de stylisten voor subtiel lichtgrijs. Een kleur die ook goed zou staan in een licht, natuurlijk interieur. Een donkergrijze betonlook staat dan weer mooi bij stalen loftmeubels. Kortom, je kan er alle kanten mee uit.

Over Levis

Als er iemand iets van verf gesnopen heeft, is het Levis wel. De marktleider op vlak van verf en coating bestaat al sinds 1831 en levert pure kwaliteit. Jaar na jaar komt Levis met nieuwe sfeervolle kleuren die je woonst al na één schildersessie een compleet nieuwe identiteit geven.

Bron: in samenwerking met Levis | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 6

nog meer: TV